Cum sa prepari cea mai sanatoasa paine de casa pentru familia ta

Cum sa prepari cea mai sanatoasa paine de casa pentru familia ta
Cum sa prepari cea mai sanatoasa paine de casa pentru familia ta

Desi pe internet poti gasi tot felul de retete pentru plamadeala din aluat vechi, multe cu tot felul de ingrediente ciudate pentru o paine din aluat vechi autentic nu-ti trebuie decat trei lucruri: faina, apa si timp.

Ingrediente

faina din cereale integrale/ macinata manual

plamadeala deja pregatita (optional)

apa filtrata/ de izvor

Ce sa faci cu painea uscata. Cum poti transforma firimiturile in mancaruri gustoase

Mod de preparare

Pentru a incepe plamadeala: amesteca cu telul ¼ cana de faina cu plamadeala pentru aluat (daca ai optat pentru plamadeala) si 3 linguri de apa filtrata intr-un bol mic.

Toarna amestecul in borcan, apoi lasa-l timp de doisprezece ore. Dupa doisprezece ore, amesteca cu telul ½  cana faina cu ½ cana apa filtrata si continua sa adaugi ½ cana faina si 1/2 cana apa la fiecare 12 ore timp de o saptamana pana cand plamadeala prinde viata si face bule. Pe masura ce alimentezi plamadeala ai grija sa amesteci bine faina si apa, cu cat plamadeala primeste mai mult aer cu atat creste mai bine aluatul si va iesi painea mai buna.


Pentru a avea suficient loc in borcan, pe masura ce adaugi faina si apa, acesta trebuie sa fie doar pe jumatate plin de fiecare data cand mai adaugi amestecul de faina cu apa. Daca ai facut prea multa plamadeala pentru borcan, poti lua din ea si o poti folosi la biscuiti, clatite sau saratele cu maia.

Cum sa pastrezi plamadeala: Dupa o saptamana, plamadeala ta ar trebui sa fie suficient de consistenta pentru a fi pusa la pastrare.
Daca nu coci destul de des (adica mai putin decat o data pe saptamana), poti tine plamadeala in frigider si cand vrei sa coci cu ea, o scoti din frigider cu doisprezece ore inainte de a o folosi si o poti hrani cu faina si apa. Daca obisnuiesti sa coci des (in fiecare zi sau de cateva ori pe saptamana) poti pastra plamadeala la temperatura camerei si o hranesti cu ½ cana faina si 1/2 cana apa filtrata o data pe zi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sursa: viatainverdeviu.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

6 rețete de limonadă pentru vară. Răcorește-te cu o băutură perfectă pentru zilele toride ale verii!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies