Sosul de roșii este un însoțitor comun pentru diverse preparate, cum ar fi pastele, pizza sau friptura. Totuși, roșiile zdrobite pot elibera un gust adesea acid, care poate afecta aroma mâncării.
Pentru a evita acest aspect, poți adăuga câteva bucățele de unt. Astfel, gustul său bogat și cremos va echilibra și va îmbunătăți savoarea preparatului.
Citește și: Ce sunt petele pigmentare. Cauze, tipuri și soluții eficiente pentru un ten uniform și luminos!
Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii
Sosul de roșii dezvăluie și el o metodă specială.
Zahărul și bicarbonatul de sodiu pot reduce aciditatea sosului de roșii
Aciditatea sosului de roșii poate fi redusă înlocuind untul cu zahăr. Adăugarea zahărului ajută la diminuarea senzației de aciditate a roșiilor. Este important să nu exagerăm cu cantitatea de zahăr, pentru a evita să obținem un sos de roșii prea dulce.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dacă sosul de roșii are un gust acru, există o soluție simplă. Poți adăuga bicarbonat de sodiu în sosul de roșii pentru a neutraliza aciditatea din tomate. Observi cum apar bule pe suprafața sosului, semn că are loc o reacție chimică. Această metodă este deosebit de utilă pentru persoanele cu un stomac sensibil, care nu tolerează bine alimentele acide.
De ce să apelezi la morcovi sau curmale
În cazul în care nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, poți opta pentru gătitul roșiilor cu un morcov proaspăt sau curmale, astfel încât să obții o dulceață naturală care să echilibreze aciditatea.
Atunci când pregătești un sos de roșii, alege legumele coapte în mod corespunzător. Uleiul de măsline este un ingredient esențial, după sare și piper, și nu poate lipsi din rețeta de sos de roșii.