Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. Ingredientul este știut doar de cei mai pricepuți bucătari

Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. Ingredientul este știut doar de cei mai pricepuți bucătari

Sosul de roșii este un însoțitor comun pentru diverse preparate, cum ar fi pastele, pizza sau friptura. Totuși, roșiile zdrobite pot elibera un gust adesea acid, care poate afecta aroma mâncării.

Pentru a evita acest aspect, poți adăuga câteva bucățele de unt. Astfel, gustul său bogat și cremos va echilibra și va îmbunătăți savoarea preparatului.

Citește și: Ce sunt petele pigmentare. Cauze, tipuri și soluții eficiente pentru un ten uniform și luminos!

Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. [Sursa foto: freepik]
Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. [Sursa foto: freepik]

Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii

Sosul de roșii dezvăluie și el o metodă specială. Într-o tigaie se călește ceapa tocată împreună cu usturoiul în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile și se gătesc timp de aproximativ 20 de minute. Secretul constă în adăugarea unui ingredient special, și anume untul, care are capacitatea de a reduce aciditatea roșiilor și de a conferi sosului o textură mai fină. O cantitate mică, de 1-2 bucățele, va fi suficientă pentru ca sosul să fie gata.

Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. [Sursa foto: freepik]

Zahărul și bicarbonatul de sodiu pot reduce aciditatea sosului de roșii

Aciditatea sosului de roșii poate fi redusă înlocuind untul cu zahăr. Adăugarea zahărului ajută la diminuarea senzației de aciditate a roșiilor.

Este important să nu exagerăm cu cantitatea de zahăr, pentru a evita să obținem un sos de roșii prea dulce.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dacă sosul de roșii are un gust acru, există o soluție simplă. Poți adăuga bicarbonat de sodiu în sosul de roșii pentru a neutraliza aciditatea din tomate. Observi cum apar bule pe suprafața sosului, semn că are loc o reacție chimică. Această metodă este deosebit de utilă pentru persoanele cu un stomac sensibil, care nu tolerează bine alimentele acide.

De ce să apelezi la morcovi sau curmale

În cazul în care nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, poți opta pentru gătitul roșiilor cu un morcov proaspăt sau curmale, astfel încât să obții o dulceață naturală care să echilibreze aciditatea.

Atunci când pregătești un sos de roșii, alege legumele coapte în mod corespunzător. Uleiul de măsline este un ingredient esențial, după sare și piper, și nu poate lipsi din rețeta de sos de roșii. Poate fi folosit la început pentru a căli ingredientele și poate fi adăugat și la final, pentru a intensifica gustul.

Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. [Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coace sfecla roșie. Sfecla roșie își revelează adevărata sa nuanță la o temperatură specifică de coacere

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Trucuri care merită furate de la un chef profesionist

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat