Dacă te numeri printre persoanele care țin post sau nu consumă preparate din carne, ei bine această rețetă de chiftele de post este perfectă pentru tine. Toți cei care vor încerca acest preparat vor fi plăcut impresionați de gustul lor.
Dacă îți dorești cele mai gustoase chiftele pe care să le împarți împreună cu familia și prietenii, ei bine, mai jos ai cea mai gustoasă rețetă de post. Iată care este ingredientul secret pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască!
Ingredientele pe care orice gospodină trebuie să le cunoască
Aceste chiftele sunt foarte gustoase, iar prepararea lor nu este deloc una costisitoare. Ele pot fi servite de persoanele care țin post, dar și de cei care își doresc să abordeze un stil de viață mai sănătos. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le folosiți!
Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși
Ingrediente
-două căni de fasole boabe.
-2-3 felii de franzelă.
-o cană de orez.
-o ceașcă de ulei.
-două cepe.
-5-6 căței de usturoi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
-un morcov.
-un păstârnac.
-două frunze de dafin.
-o legătură de mărar.
-o legătură de pătrunjel.
-50 grame de făină.
-sare, cimbru, după gust.
Citește și: Bunicile puneau cretă în dulapuri. Trucul care te poate salva și pe tine
Mod de preparare
La început, se fierbe fasolea, iar după ce se schimbă apa se adaugă morcovul, păstărnacul și ceapa tocate mărunt. Ulterior, se pun și cele două frunze de dafin și se sărează după gust, iar când fasolea este bine fiartă, se scurge de zeamă, care nu se va arunca, iar într-un bol se adaugă pâinea, înmuiată în zeama de fasole, usturoiul pisat, cimbru, dar și mărarul și pătrunjelul.
Se amestecă bine compoziția, după care se dă totul prin mașină de tocat sau la blender, după disponibilitate, apoi compoziția se modelează apoi sub formă de bile, cu un diametru de aproximativ 3 centimetri sau de 5 centimetri în cazul în care se fac plate, grosimea trebuind să fie de cam un centimetru.
După se dau prin făină și se prăjesc în uleiul foarte bine încins. În zeama în care a fiert fasolea se poate prepara și o garnitură gustoasă de orez. Proporția este de trei căni de zeamă la o cană de orez. După ce ați parcurs acești pași, chiftelele voastre sunt gata și bune de împărțit cu întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine