Cum sa prepari cele mai gustoase sarmale de Craciun! Incearca reteta asta!

Cum sa prepari cele mai gustoase sarmale de Craciun! Incearca reteta asta!

Daca vrei sa iti impresionezi familia si invitatii cu cele mai bune sarmale ti-am pregatit o reteta ce nu va dezamagi pe nimeni.

 

Ingrediente pentru sarmale
2 kg carne tocata de porc
1 kg carne tocata de vita
400g afumatura (poate fi carne sau slanina, dupa preferinta)
3 verze murate
500g orez
2 cepe mari, tocate marunt
100 ml de apa
suc de rosii preparat in casa
piper boabe
piper macinat
frunze de dafin
boabe de ienibahar
crengute de marar uscat
sare
Cum se prepara sarmalele
Incepe prin a prepara umplutura. Pune ceapa tocata la fiert impreuna cu o lingurita de sare si apa. Las-o sa fiarba pana cand este moale si apa se evaporta aproape complet.
Intr-un castron incapator adauga toata carnea tocata, orezul spalat, ceapa fiarta si adauga sare si piper macinat dupa gust.
Amesteca foarte bine pana cand toate ingredientele se distribuie uniform.
Varza tocata adaug-o intr-un castron si adauga 300 ml suc de rosii peste. Amesteca foarte bine.
Spala varza si desparte cu grija frunzele. Pe cele rupte toaca-le fasii subtiri, iar in restul frunzelor impacheteaza sarmalele. Varza ramasa toac-o marunt.
Intr-o oala incapatoare care poate fi introdusa in cuptor adauga un strat de varza tocata, pun deasupra doua foi de dafin, doua boabe de ienibahar si cateva boabe de piper. Adauga si doua crengute de marar uscat. Pune poi un strat de sarmale, un strat de afumatura, inca un strat de sarmale, un strat de varza si condimente si tot asa pana termini toate sarmalele de aranjat. Tine minte ca ultimul strat trebuie sa fie de varza.
Acopera totul cu apa si pune oala la fiert. Dupa ce au fiert timp de 30 de minute pe aragaz, introdu oala la cuptor.
Coace sarmalele timp de doua ore. Verifica-le din cand in cand pentru a te asigura ca zeama nu scade complet. Daca este necesar completeaza cu apa.
Sursa: Reteta.acasa.ro

Ingrediente pentru sarmale

2 kg carne tocata de porc
1 kg carne tocata de vita
400g afumatura (poate fi carne sau slanina, dupa preferinta)
3 verze murate
500g orez
2 cepe mari, tocate marunt
100 ml de apa
suc de rosii preparat in casa
piper boabe
piper macinat
frunze de dafin
boabe de ienibahar
crengute de marar uscat
sare

Cum se prepara sarmalele

Incepe prin a prepara umplutura. Pune ceapa tocata la fiert impreuna cu o lingurita de sare si apa. Las-o sa fiarba pana cand este moale si apa se evaporta aproape complet.

Intr-un castron incapator adauga toata carnea tocata, orezul spalat, ceapa fiarta si adauga sare si piper macinat dupa gust. Amesteca foarte bine pana cand toate ingredientele se distribuie uniform.

Varza tocata adaug-o intr-un castron si adauga 300 ml suc de rosii peste. Amesteca foarte bine.

Spala varza si desparte cu grija frunzele. Pe cele rupte toaca-le fasii subtiri, iar in restul frunzelor impacheteaza sarmalele. Varza ramasa toac-o marunt.

Intr-o oala incapatoare care poate fi introdusa in cuptor adauga un strat de varza tocata, pun deasupra doua foi de dafin, doua boabe de ienibahar si cateva boabe de piper. Adauga si doua crengute de marar uscat. Pune poi un strat de sarmale, un strat de afumatura, inca un strat de sarmale, un strat de varza si condimente si tot asa pana termini toate sarmalele de aranjat. Tine minte ca ultimul strat trebuie sa fie de varza.

Acopera totul cu apa si pune oala la fiert. Dupa ce au fiert timp de 30 de minute pe aragaz, introdu oala la cuptor. Coace sarmalele timp de doua ore. Verifica-le din cand in cand pentru a te asigura ca zeama nu scade complet. Daca este necesar completeaza cu apa.

Sursa: Reteta.acasa.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte