Majoritatea sortimentelor de paine fara gluten nu au aceeasi textura placuta si un gust la fel de bun precum painea din grau. Anumite sortimente de paine pot contine chiar si cantitati mari de zahar pentru ameliorarea gustului.
Paine fara gluten pentru arderea grasimilor
Ai nevoie de:
• 6 oua
• ½ cana de proteina de zer
• O tava de copt pentru paine de dimensiuni mici
• Unt sau ulei de masline extra-virgin
Preparare:
• Preincalzeste cuptorul la 160° C.
• Unge tava de copt cu unt sau cu ulei.
• Separa galbenusurile celor 6 oua si pune-le deoparte.
• Bate albusurile bine pana se ingroasa.
• Adauga ½ de cana de proteina de zer si restul galbenusurilor.
• Amesteca totul intr-un mixer la turatie mica pana ce aluatul incepe sa se lege. Nu exagera cu acest pas.
• Toarna aluatul in tava de copt.
• Coace aluatul timp de 40 de minute pe etajera din mijloc a cuptorului.
• Surplusul de paine rezista la frigider timp de cateva zile.
Nu se recomanda sa pui aceasta paine in prajitorul de paine, dar o poti incalzi in cuptor sau intr-o tigaie unsa cu putin unt, tinand-o la foc cate 30 de secunde pe fiecare parte.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: secretele.com