Asa prepari o musaca gustoasa cu vinete si cascaval. Se face rapid si gustul te cucereste imediat.
Ingrediente:
1 kg carne tocata de pui sau de curcan
200 gr cascaval ras
2-3 vinete potrivite ca marime
7-8 cartofi
2 rosii
120 ml vin alb sec
2-3 dovlecei
130 ml ulei
piper negru
sare
Mod de preparare:
1. Spala legumele, apoi feliaza-le mai subtire.
2. Rumeneste cartofii in putin ulei, intr-o tigaie.
3. Prajeste carnea tocata. Ca sa nu se usuce in timpul prajirii, adauga putina apa din cand in cand. Potriveste de sare si piper.
4. Dupa circa 20 de minute, timp in care s-a rumenit binisor, pune musacaua intr-o tava. Mai intai un strat subtire de cartofi, apoi unul de carne, altul de vinete si ultimul de dovlecei.
5. Presara cascavalul uniform, stropeste musacaua cu vinul alb si baga in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru vreo 45-50 de minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro