Chimenul este o plantă medicinală și condiment în același timp folosită încă din antichitate.
Chimenul este o plantă medicinală și condiment în același timp folosită încă din antichitate. Acesta poate fi folosit cu succes în mâncăruri gătite, cât și în dulciuri, pâine, produse de patiserie etc. Chimenul mai poate fi folosit și în infuzarea băuturilor alcoolice și a lichiorului.
Ce beneficii aduce ceaiul de chimen dacă îl consumi
Printre beneficiile aduse de ceaiul de chimen se numără:
- Reducerea inflamației: există o varietate de compuși ce se regăsesc în compoziția chimenului, care posedă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Extractul și uleiul esențial de chimen pot reduce inflamația de la nivelul colonului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Îmbunătățirea digestiei: există studii care demonstrează că uleiul de chimen poate trata probleme digestive precum indigestia, balonarea sau ulcerul, acesta având capacitatea de a relaxa musculatura netedă a tractului digestiv. În plus, blochează dezvoltarea bacteriilor intestinale nocive, păstrând bacteriile benefice neafectate.
- Ajută la slăbit: chimenul poate fi un aliat minunat în lupta cu kilogramele în plus. Ceaiul de chimen ajută la obținerea unui indice de masă corporala mai mic, ca urmare a schimbării pozitive a microbiomului intestinal care susține reglarea hormonală, metabolismul grăsimii și apetitul.
Cum să prepari ceai de chimen
Ceaiul de chimen se prepară extrem de ușor. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de chimen în apă clocotită și să lași la infuzat timp de aproximativ 15 minute, după care să strecori. Cantitatea limită de ceai pe care poți să îl consumi este de 3 căni pe zi.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit
Citeste si: DESCOPERĂ: Detoxifierea cu semințele de in