Pentru a face un gem de caise bun, cu o culoare frumoasa, trebuie sa ai fructe bine coapte, iar zaharul trebuie lasat sa stea peste fructe timp de cateva ore. In felul acesta, caisele lasa suc si nu se vor zdrobi in intregime.
Ingrediente
1 kg de caise
800 gr zahar tos
miezul samburilor de caise
felii de lamaie (optional)
Mod de preparare
Puneti caisele taiate in doua sau in patru intr-o cratita incapatoare si presarati peste ele jumatate din cantitatea de zahar tos. Lasati sa stea asa cam 4 ore. Apoi puneti restul de zahar, amestecati si puneti pe foc. Imediat ce da in clocot, fierbeti la foc mic.
Spre final adaugati samburii de caise decojti- vor da gemului o aroma de migdala, iar optional puteti adauga felii de lamaie pe care le lasati in gem sau le scoateti la final.
Gemul se toarna fierbinte in borcane sterilizate, infiletati capacele si acoperiti cu paturi sau le lasati la racit pana a doua zi in cuptorul incalzit foarte bine inainte.
Sursa: tarabucatelor.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro