Cum să procedezi când ai poftă de dulce. Alege să îți păcălești mintea, fără să îți compromiti sănătatea!

ce taie pofta de mancare
Cum să procedezi când ai poftă de dulce

Pofta de dulce își poate face simțită prezența indiferent de moment, atunci când ne așteptăm mai puțin. Insă știați cum o putem păcăli?

Aflați din rândurile următoare, ce trebuie să faci în momentul în care apare pofta de dulce, dar și cum putem controla. În plus, descoperiți și cum putem face pofta de dulce să plece, dar și cum o putem înlocui.

 

Ce trebuie să facem când apare pofta de dulce 

Deseori pofta de dulce ne vizitează, chiar mai des decât cea de alimente.

Cu toate aceste, nu este bine nici să ne abținem, dar nici să exagerăm prea mult atunci când vine vorba despre dulce. 

“Să nu ne abținem, dar nici să dăm frâu liber poftei. Deci avem 2 variante clasice, ori mâncăm ne afundăm în poftă și atunci după ce mâncăm, s-ar putea să intervină vinovăția sau ne abținem.  

 Eu vin astăzi cu o altă strategie, să dizolvăm de fapt această poftă.

E o tehnică, care se folosește și pe care eu o folosesc în terapia mea și cum să facem asta să dizolvăm pofta? De fapt este un exercițiu pe care îl putem pune în practică foarte ușor acasă.”, a explicat Anca Alungulesei, terapeut nutrițional. 

de ce am pofta de dulce seara
Cum să procedezi când ai poftă de dulce[Sursa foto: freepik]

Cum controlăm pofta de dulce, prin tehnica REIN 

O tehnică regăsită, de alimentare, a mai multor persoane, este chiar REIN.

Aceasta este tehnica, care ne ajută creierul să acceptăm faptul că resimțim o poftă de dulce, să nu judecăm, însă totodată nici să trecem cu vederea anumite aspecte care ne pot afecta sănătatea. 

“Pofta de dulce este clar că există, ideea este să nu o negăm, pentru că multă lume o reneagă ca și cum nu ar fi pofta lor, dar de fapt ea este reală și creierul cere dulce și este normal să fie așa.

Tehnica pe care vreau să vă învăț astăzi se numește REIN, sunt 4 acronime și fiecare acronim reprezintă ceva, primul este “recunoaște pofta”, deci am recunoscut, este a noastră, nu o judecăm, deci o accepți. Secretul e însă, în momentul în care aplicăm acest instrument, să ne plasăm în rolul observatorului, deci cumva încerci să faci un pas în spate, ca și cum ai avea un modul de cinema în față și te vezi pe tine cu prăjitură în față și acum încerci să o identifici, dar din rolul observatorului.  

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Deci practic o simți fizic, ceea ce simți tu de fapt este o emoție, emoția în corp, de fapt înseamnă plimbarea energie, energia în mișcare, deci tu o simți în gură, poate în ochi, poate în stomac, deci acum ai identificat-o fizic.”, a adăugat specialistul. 

medicamente care scad pofta de mancare
Cum să procedezi când ai poftă de dulce[Sursa foto: freepik]

Pofta de dulce, vine si pleacă 

Astfel, odată ce ne-am obișnuit cu această poftă de dulce pe care o resimțim fizic, și o trăim din toate punctele de vedere, ajungem să realizăm faptul că această poftă poate să vină, dar poate să și plece, dat fiind faptul că vom urma această tehnică în continuare, iar creierul se va obișnui cu ea.

“Pasul la 4-lea este nonidentificarea deci faptul că tu stai în această postură a observatorului și nu te identifici cu aceasta dorința a ta și această poftă. Pofta este ceva în sine care îți vine și pleacă.  

 Deci nu ne identificăm cu această poftă și stăm pur și simplu în ea, despre asta e vorba. Tehnica REIN este o tehnică din mindfulness, pe care eu am adaptat-o in ceea ce privește alimentația și poftele alimentare.  

În momentul în care stai pur și simplu în această poftă, în această emoție, pentru că creierul tău legat de această poftă are un gând și o emoție și un comportament alimentar și pe măsură ce practici cu regularitate acest exercițiu, ea se deselectează din mintea ta.”, a menționat aceasta. 

vitamina care reduce pofta de dulce
Cum să procedezi când ai poftă de dulce[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să gătești ouăle fără să se spargă la fierbere. Trucul care te va ajuta mereu

 

Alege să faci un pas înapoi de la pofta de dulce 

Bineînțeles că la început totul este greu, însă odată ce vom obișnui mintea cu acest exercițiu, de a renunța la pofta de dulce, într-un mod sau altul, creierul va deselecta această emoție și vom reuși să ne schimbăm comportamentul alimentar.

“În momentul în care stai într-o stare de conștientă, ești atent la ceea ce faci și te duci pe pilot automat către dulce, fă un pas înapoi. Este in regulă să-l mănânci când ești stabil emoțional, pentru că tu alegi, dar în momentul în care ești anxios, ești curios, ești supărat nu mai este în regulă. 

Ideea este că ceea ce simțim noi este ceva normal și natural. Creierul nostru este programat în acest fel, încât să meargă întotdeauna după miere, deci ceea ce trebuie să facem noi este să deselectăm această emoție, care prin exercițiu se poate să ne schimbăm comportamentul alimentar.”, a încheiat specialistul. 

ce sa mananci cand ai pofta de dulce
Cum să procedezi când ai poftă de dulce[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce se va întâmpla dacă adaugi în ghiveciul cu flori coji de ceapă. Rezultatele trucului sunt uimitoare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies