In prezent, unul din sapte cupluri au dificultati in a avea copii, si multi experti in domeniu prezic ca acest numar s-ar putea dubla in urmatorul deceniu.
Tot mai mult, cei care isi doresc sa fie parinti apeleaza la medicina alternativa atunci cand se confrunta cu probleme de fertilitate.
1. Fa un test de intoleranta alimentara
Stim toate beneficiile unei alimentatii sanatoase, dar este necesar ca ambii parteneri sa se hraneasca sanatos atunci cand incercati sa aveti un copil. Intoleranta alimentara pune stres asupra corpului, lasand mai putine resurse pentru conceptie.
Alimentele cele mai frecvente legate de infertilitate sunt glutenul, graul, alcoolul si cofeina, desi exista si altele care pot fi de vina. Un test de intoleranta alimentara este o idee inteleapta pentru oricine care doreste sa devina gravida, in special cele care au dificultati. In general, dieta ar trebui sa constea in alimente proaspete, preparate acasa si sa mariti numarul meselor care contin o varietate de legume si fructe.
2.
Suplimentarea vitaminelor si mineralelor
Este vital ca vitaminele si mineralele sa fie din abundenta atat in dieta barbatilor cat si a femeilor, atunci cand se doreste conceptia. Deficientele pot cauza o varietate de probleme in organism, infertilitatea fiind una dintre ele. Incercati un supliment de o calitate buna de multi-vitamine si minerale. Analize care sa indice nivelurile de vitamine si minerale pot ajuta pentru a stabili daca exista deficite care au nevoie de un plus de stimulare.
Unii dintre cei mai importanti nutrienti pentru un sistem fertil sunt vitaminele B, seleniu, fier si vitamina E.
3. Mananca grasimi sanatoase si evita grasimile nesanatoase
Primul si cel mai important sfat dietetic legat de grasimi este de a evita grasimile trans.Consumul de grasimi trans duce de obicei la cresterea zaharului din sange si a nivelului de insulina, iar grasimile trans scad capacitatea de a scoate zaharul din sange, dupa o masa.
Toate acestea duc la reducerea fertilitatii.
Consumul de acizi grasi trans, de asemenea, poate duce la inflamatii crescute in corpul dumneavoastra, care pot perturba ovulatia, conceptia, precum si primele etape de dezvoltare a bebelusului tau in timp ce este inca in uter.
Sursele cele mai comune si concentrate de grasimi trans din dieta sunt margarina, cartofii prajiti, puiul prajit, gogosile, prajiturile, si produsele de patiserie.
Pentru a prezenta cateva cifre, intre 30- 50 de procente din grasimea din cea mai comercial pregatita portie de cartofi prajiti, prajituri sau gogosi sunt acizi grasi de tip trans.
Alimentele care sunt bogate in grasimi sanatoase, si care poat fi consumate in mod regulat pentru a creste sansele de a ramane insarcinata sunt:
Avocado
Masline si uleiul de masline
Nuca de cocos si uleiul de nuca de cocos.
Nuci proaspete, neprajite si seminte (aproximativ un pumn pe zi)
Citeste mai multe AICI.
Tot mai mult, cei care isi doresc sa fie parinti apeleaza la medicina alternativa atunci cand se confrunta cu probleme de fertilitate.
1. Fa un test de intoleranta alimentara
Stim toate beneficiile unei alimentatii sanatoase, dar este necesar ca ambii parteneri sa se hraneasca sanatos atunci cand incercati sa aveti un copil.
Intoleranta alimentara pune stres asupra corpului, lasand mai putine resurse pentru conceptie. Alimentele cele mai frecvente legate de infertilitate sunt glutenul, graul, alcoolul si cofeina, desi exista si altele care pot fi de vina. Un test de intoleranta alimentara este o idee inteleapta pentru oricine care doreste sa devina gravida, in special cele care au dificultati. In general, dieta ar trebui sa constea in alimente proaspete, preparate acasa si sa mariti numarul meselor care contin o varietate de legume si fructe.
2. Suplimentarea vitaminelor si mineralelor Este vital ca vitaminele si mineralele sa fie din abundenta atat in dieta barbatilor cat si a femeilor, atunci cand se doreste conceptia. Deficientele pot cauza o varietate de probleme in organism, infertilitatea fiind una dintre ele. Incercati un supliment de o calitate buna de multi-vitamine si minerale. Analize care sa indice nivelurile de vitamine si minerale pot ajuta pentru a stabili daca exista deficite care au nevoie de un plus de stimulare. Unii dintre cei mai importanti nutrienti pentru un sistem fertil sunt vitaminele B, seleniu, fier si vitamina E.
3. Mananca grasimi sanatoase si evita grasimile nesanatoase Primul si cel mai important sfat dietetic legat de grasimi este de a evita grasimile trans.Consumul de grasimi trans duce de obicei la cresterea zaharului din sange si a nivelului de insulina, iar grasimile trans scad capacitatea de a scoate zaharul din sange, dupa o masa. Toate acestea duc la reducerea fertilitatii.
Consumul de acizi grasi trans, de asemenea, poate duce la inflamatii crescute in corpul dumneavoastra, care pot perturba ovulatia, conceptia, precum si primele etape de dezvoltare a bebelusului tau in timp ce este inca in uter.
Sursele cele mai comune si concentrate de grasimi trans din dieta sunt margarina, cartofii prajiti, puiul prajit, gogosile, prajiturile, si produsele de patiserie. Pentru a prezenta cateva cifre, intre 30- 50 de procente din grasimea din cea mai comercial pregatita portie de cartofi prajiti, prajituri sau gogosi sunt acizi grasi de tip trans.Alimentele care sunt bogate in grasimi sanatoase, si care poat fi consumate in mod regulat pentru a creste sansele de a ramane insarcinata sunt:
Avocado
Masline si uleiul de masline
Nuca de cocos si uleiul de nuca de cocos.
Nuci proaspete, neprajite si seminte (aproximativ un pumn pe zi)
Citeste mai multe AICI. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro