In sezonul rece, atunci cand gripa si raceala sunt la ele acasa, parintii de pretutindeni duc un adevarat razboi impotriva durerilor in gat, a nasului infundat si a febrei copiilor lor.
Ce faci ca tu sa ramai sanatoasa atunci cand boala a patruns in caminul tau si ai de ingrijit un micut molesit, apatic, cu temperatura si tuse?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iata care sunt recomandarile specialistilor privind modurile in care te poti proteja si poti preveni raspandirea racelii si a gripei, in afara de spalarea temeinica a mainilor si de vaccinul anti gripal administrat de medicul de familie.
1. Creste imunitatea cu un mic dejun sanatos
Lupta impotriva racelii incepe inca de la micul dejun. Dieteticienii recomanda sa eviti alimentele procesate si sa adaugi mancaruri bogate in nutrienti, deoarece proteinele sunt importante pentru senzatia de satietate, ajuta in repararea tesuturilor si sporesc sanatatea sistemului imunitar.
Proteine sanatoase precum carnea, pestele, lactatele, ouale, fasolea, tofu si oleaginoasele fac ca sistemul tau imunitar si cel al familiei tale sa fie mai puternic si mai rezistent in fata racelii si a gripei.