Animalul tău de companie este agresiv? Iată modalitățile prin care îți poți calma patrupedul.
Stăpânii animalelor de companie sunt printre cele mai fericite persoane, deoarece iubirea pentru câinii nu se poate explica de multe ori în cuvinte.
Ce poate cauza un comportament agresiv al animalului tău de companie și la ce trebuie să fii atent
Citește și: 11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar
Citește și: Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Câinele tău, indiferent de rasă ori de talia sa, se poate confrunta uneori cu frustrare, iar aceasta se poate manifesta ori de câte ori patrupedul vostru este imobilizat în lesă sau plasat într-o cușcă.
Cum să îți calmezi prietenul patruped. Metodele pe care să le folosești atunci când este furios
Chiar dacă pare dificil uneori să îți calmezi patrupedu l, trebuie, pentru început, să observi toate semnalele care îl pregătesc pe acesta sa tace, indiferent de ce înseamnă acest lucru. În afară de mârâit și lătrat, există și alte semne pe care le poți observa la animalul tău, cum ar fi urechile înțepate, faptul că începe să respire des și necontrolat, fandarea sau contactul vizual direct față în față cu posibilul agresor. Comportamentul agresiv al câinelui poate indica, de asemenea, că este temător sau se confruntă cu anumite amintiri neplăcute, iar în momentul în care se întâlnește cu o situație din viața lui, să își reia în minte ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă. La fel ca orice activitate pe care și noi, oamenii, o desfășurăm, câinele tău are nevoie de exercițiu pentru a putea reduce un comportament agresiv și a-și elibera energia într-un mod constructiv. Asigurați-vă că vă luați câinele la plimbare regulat o dată sau de două ori pe zi, deoarece cu cât au mai multă energie, cu atât starea lor de spirit și emoțiile vor fi mai bune. Dacă acestora le lipsește energia pe care au dezlănțuit-o prin joacă, îi va fi mai greu să devină iritabil. În mod ideal, benefic este ca animalul vostru de companie să stea în preajma altor căței încă de mic pentru a învăța să reacționeze atunci când se întâlnesc și să vadă că nimic rău nu se poate întâmpla.
De asemenea, crearea unor întâlniri regulate cu diferite persoane poate fi extrem de benefic, chiar dacă după primele socializări pare că nu dă semne, acesta se va obișnui treptat cu mirosul persoanei respective și cu toate intențiile pe care le are asupra lui. În momentul în care observați că nu se simte bine în prezența unor câini, cel mai bine ar fi să nu renunțați și îl îndepărtați de toți patrupezii, ci mai degrabă să îi oferiți posibilitatea, în plimbările voastre, să se întâlnească cu diferite animăluțe pentru a vedea că reușește să rezoneze cu alți prieteni necuvântători până la urmă. Are nevoie de libertatea de a-și alege și el prietenii. Puteți participa la cursuri de comportament cu animăluțul vostru, în cazul în care acesta este adoptat sau salvat, iar trauma provoacă schimbări bruște în felul în care se comportă. Dacă animalul nostru de companie este unul de talie medie sau mare, botnița ar putea fi soluția perfectă pentru a observa clar anumite restricții, chiar dacă vi se pare crudă sau că i-ar face rău prietenul necuvântător. Este posibil să dureze ceva timp până tovarășul vostru să se obișnuiască cu o bucată de plastic care nu îl lasă să se exprime cum își dorește, însă va înțelege, în cele din urmă, și va găsi ceva normal ca atunci când îi veți pune lesa la gât. Atunci când doriți să vă calmați cățelușul, important este să rămâneți și voi la fel de calmi și să nu îi oferiți starea de neliniște și de agitație, țipând la el sau făcând mișcări bruște, deoarece vă va percepe chiar și pe voi ca pe un pericol.