Gândirea excesivă poate dăuna fie că vă aflați într-o relație sau nu. Însă știați cum o puteți diminua?
Aflați din rândurile următoare, cum puteți reuși să vă reduceți acele gânduri negative, în momentul în care vă aflați într-o relație.
Cum să nu te gândești prea mult într-o relație
1. Căutarea ascultătorilor empatici
Gândirea excesivă provine adesea din temeri profunde, iar a avea în preajmă oameni care vă înțeleg și vă împărtășesc sentimentele poate fi atât validator, cât și ușurător.
2. Convinge-te să nu te gândești prea mult
Încercarea de a te împiedica să gândești excesiv este contraproductivă. În consecință, deoarece supragândirea este adesea mai degrabă emoțională decât logică, o abordare pur rațională poate atrage atât supragândirea, cât și izolarea.
Citește și: Depășește dorul: 8 Pași practici pentru a merge mai departe și a găsi pacea interioară
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3. Comunicați deschis cu partenerul
Este important să începi să vorbești cu partenerul tău, chiar dacă sunteți într-o relație nouă. Exprimarea temerilor și a grijilor este esențială pentru a construi încredere și înțelegere între cei doi îndrăgostiți, chiar dacă acest lucru poate fi intimidant. Chiar dacă pare irațional, împărtășește-ți opiniile cu partenerul tău. Construiți stima de sine și întăriți legătura prin această comunicare deschisă.
4. Aflați de ce vă simțiți așa
Gândirea excesivă are motive bune. Gândește-te la motivele pentru care te concentrezi atât de mult pe această relație. Experiențele anterioare pot avea un impact semnificativ asupra modului în care vă gândiți să nu luați prea mult în considerare o relație! Vizitarea unui terapeut sau consilier poate ajuta la identificarea problemelor esențiale și la abordarea acestora.
5. Fii prezent acum
Gândirea excesivă apare de obicei din preocupări nefondate. În momentele în care mintea ta începe să nu mai aibă control, adu-o în prezent, mai degrabă decât în trecut sau viitor. Respirați profund în timp ce vă concentrați asupra rezultatelor pe care le puteți obține în relația dvs.
6. Faceți o listă de recunoștință
În fiecare zi, scrie o listă de recunoștințe pentru a-ți schimba atenția asupra aspectelor bune ale relației tale. Recunoaște toate lucrurile bune care se întâmplă în jurul tău și apreciază-le pentru că te fac să te simți mai optimist.
7. Fii activ
Din punct de vedere științific, exercițiile fizice pot ajuta la scăderea anxietății și la clarificarea mentală.
În consecință, dacă gândirea excesivă îți afectează mintea, oprește-te și concentrează-te pe ceva fizic, cum ar fi o plimbare rapidă sau o activitate fizică.8. Practică de meditație
Într-adevăr, meditația poate ajuta la reducerea stresului. Există multe moduri în care puteți face acest lucru, cum ar fi să mergeți la o clasă de meditație sau să folosiți o aplicație de mindfulness acasă pentru a vă ajuta să vă concentrați, permițând sentimentelor pozitive de încredere și dragoste să înlocuiască îndoielile și fricile. Veți găsi răspunsuri la întrebările dvs. în timp ce meditați. Amintiți-vă că sunteți în posesia răspunsurilor; trebuie doar să fii mai atent.
9. Scrieți-vă sentimentele
Scrierea în jurnal a gândurilor intruzive poate ajuta oamenii care se confruntă cu anxietate. Considerați să-l scrieți într-un jurnal sau să-l trimiteți unui partener, chiar dacă nu intenționați să-l trimiteți cuiva altcuiva.
10. Folosește puterea minții
Recunoaște că ai controlul asupra gândurilor tal e. Pentru a evita gândirea excesivă, îndepărtați-vă deliberat de gândire, ca și cum ați schimba canalele de la televizor. Poți merge mai departe cu încredere și cu mintea limpede,
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.