Cum sa reinventezi gatitul in beneficiul siluetei! Sigur nu stiai asta!

Cum sa reinventezi gatitul in beneficiul siluetei! Sigur nu stiai asta!
Cum sa reinventezi gatitul in beneficiul siluetei! Sigur nu stiai asta!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum sa reinventezi gatitul ca sa slabesti.

 

"Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe pâine din frigider are volum mic si multe calorii. Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemâna decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri.
Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu "se pune ulei in cratita"frown emoticon La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne "costa" silueta. Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.
Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate. In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase.
Apoi, daca avem carne, peste sau branza intr-o mancare savoarea e garantata. "Economia" pe care o faceti in bugetul caloric e uriasa daca eliminati uleiul de gatit. Si pe lânga silueta, sanatatea voastra va avea de castigat scapând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.
Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el.
Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe pâine din frigider are volum mic si multe calorii. Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita.

Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la îndemâna decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri. 

Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu "se pune ulei in cratita"frown emoticon La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne "costa" silueta.
Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei. 

Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate. In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el.
Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase. Apoi, daca avem carne, peste sau branza intr-o mancare savoarea e garantata. "Economia" pe care o faceti in bugetul caloric e uriasa daca eliminati uleiul de gatit. Si pe lânga silueta, sanatatea voastra va avea de castigat scapând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator. 

Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies