Cum sa respecti cu strictete o dieta? Triseaza!

Cum sa respecti cu strictete o dieta? Triseaza!
Cum sa respecti cu strictete o dieta? Triseaza!

Multe din persoanele care tin dieta se lupta puternic pentru a rezista tentatiei unei abateri de la programul strict de alimentatie sau daca calca stramb se simt foarte vinovate din aceasta privinta. Desi este adevarat ca o dieta trebuie respectata ca la carte pentru a avea rezultate, nutritionistii spun ca persoanele care tin dieta sau care duc un stil de viata sanatos, nu fac o greseala fatala daca mai “triseaza” din cand in cand.

Ce inseamna ca “trisezi” atunci cand ti o dieta? In nici un caz nu se refera la faptul ca o zi pe saptamana poti sa mananci ce iti pofteste inima. In schimb, alegi o zi pe saptamana, preferabil in weekend cand iesi in oras mai mult, in care trisezi o singura data. Daca ti-a fost pofta de pizza, paste, hamburger sau ceva dulce, acum este momentul sa iti faci o bucurie.

Indiferent ce aliment alegi, nu uita ca trebuie consumat cu moderatie.

Trisatul are si anumite beneficii pe plan psihic. Daca alegi o zi pe saptamana in care poti sa mananci ceva ce iti place dar este exclus din dieta ta, este ca o recompensa pentru toata saptamana in care ai muncit din greu. De fiecare data cand esti tentata sa mananci o portie de cartofi prajiti in timpul saptamanii, gandeste-te ca vine weekendul si te vei putea bucura de mancarea ta preferata atunci.

Astfel dieta este mai usor de suportat, iar tentatia nu este atat de mare, ca in cazul in care te gandesti ca nu vei mai putea gusta niciodata o prajitura.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Stiind ca inca te poti bucura de micile placeri ale vietii, este o motivatie in plus pentru a transforma dieta intr-un stil de viata sanatos.

Fara aceste mici “scapari” este greu sa gandesti pozitiv. Daca te abati de la dieta chiar si o saptamana, iti poate ruina toate efortuirle pe care le-ai facut de-a lungul timpului pentru a scadea in greutate. De aceea este important sa te premiezi dupa fiecare saptamana cu o felie doua de pizza, sau cu inghetata ta preferata.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies