Cum să scapi de celulită în mod natural

Cum să scapi de celulită în mod natural
Cum să scapi de celulită în mod natural

Aspectul de coajă de portocală este coșmarul oricărei femei. Studiile efectuate arată faptul că această problemă este des întâlnită în prezent. Nu mai există aproape nicio femeie din societatea modernă, care să nu se fi luptat măcar o dată cu aspectul inestetic al pielii, provocat de celulită.

Aceasta, deși nu este o afecțiune medicală, face parte din categoria factorilor care provoacă sentimente de nemulțumire în rândul femeilor. În plus, celulita poate provoca și scăderea încrederii în sine, datorată aspectului fizic neplăcut pe care îl provoacă. Deși specialiștii din domeniul cosmeticii au dezvoltat numeroase produse destinate înlăturării celulitei, majoritatea dintre acestea nu reușesc decât să o reducă, pe termen scurt.

Cu toate acestea, celulita nu este o afecțiune incurabilă.

Trebuie doar să ai la îndemână informațiile corecte și un plan bun de acțiune, pentru a produce transformări vizibile, la nivelul pielii. Pentru aceasta, trebuie să te familiarizezi inițial cu strategiile care nu funcționează, pentru a-ți stabili un plan eficient de combatere a celulitei.

Mituri despre celulită

Dacă ai fost mereu interesată să afli răspunsul la întrebarea “cum scapi de celulită’’, probabil că ai dezbătut intens acest subiect și că ai căutat soluții în diverse locații, inclusiv pe Internet.

Cel mai probabil, numeroasele sfaturi și recomandări pe care le-ai găsit, nu s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Iată o listă cu cele mai populare mituri despre celulită, pentru a le elimina din start din planul vostru de combatere a celulitei.

Cremele și loțiunile anticelulitice

Ambalajele cremelor anticelulitice pe care le vedem peste tot includ beneficii minune, promise a fi obținute în cel mai scurt timp posibil.

În realitate, acestea reușesc doar să îmbunătățească aspectul pielii pe termen scurt, atunci când nu sunt utilizate concomitent cu alte tehnici eficiente de reducere a celulitei- activități fizice constante, un plan nutrițional bine pus la punct.

Majoritatea loțiunilor anticelulitice nu afectează țesutul în profunzime, ci doar la suprafață. Prin urmare, simpla lor folosire nu poate produce rezultate spectaculoase, dacă nu este susținută și de alte tehnici eficiente.

Împachetările și masajul anticelulitic

Funcționând pe același principiu, împachetările și masajul reușesc să trateze problema celulitei doar la suprafață. Masajul este recomandat atunci când vreți să reduceți celulita, însă nu poate avea rezultate satisfăcătoare, dacă nu este completat și de alte activități necesare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pastilele de slăbit

Efectele miraculoase ale pastilelor de slăbit reprezintă unul dintre cele mai cunoscute mituri în lupta împotriva kilogramelor suplimentare. Din nefericire, acestea nu au efectele dorite, pe termen lung și pot provoca efecte adverse. Recomandarea noastră este aceea de a consulta un medic specialist, înainte de a lua o hotărâre cu privire la abordarea unui tratament pe bază de astfel de medicamente.

Dacă ai încercat aceste soluții „magice” și nu ai avut rezultate, nu este de mirare. Aceste mituri nu te pot scăpa de celulită deoarece nu tratează cauza, ci efectul. Pentru a obține rezultate reale, trebuie să cunoști factorii care determină apariția celulitei și modul în care trebuie să acționezi.

Care este problema reală?

Cauzele care conduc la formarea celulitei sunt, în mare parte, de natură endocrinologică.

De cele mai multe ori, alegerile nesănătoase pe care le facem zilnic, conduc către diverse dezechilibre hormonale. Stresul, alimentația nesănătoasă sau utilizarea contraceptivelor sunt factori care pot determina o creștere exagerată a nivelului de estrogen, un hormon feminin important. Acesta favorizează acumularea de țesut adipos la nivelul șoldurilor și a abdomenului. Atunci când aveți și un stil de viață sedentar, apariția celulitei poate deveni inevitabilă.

Dacă vrei să afli cum scapi de celulită în mod corect și eficient, iată cele trei aspecte în jurul cărora trebuie să îți construiești planul de acțiune.

Întărirea fibrelor de colagen

Fibrele de colagen fac parte din țesutul conjunctiv și se regăsesc la nivelul dermei, al doilea strat al pielii. Acestea se ocupă de susținerea țesutului adipos, adică a depozitelor de grăsime. Dacă aceste fibre sunt moi, țesutul adipos va fi dispus într-un mod neuniform, cauzând aspectul inestetic de coajă de portocală. Cu cât aceste fibre sunt mai bine întărite, cu atât vor susține depozitele de grăsime mai eficient, conferind fermitate și uniformitate pielii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Iată ce poți face pentru a întări fibrele de colagen ale pielii tale!

  • Bea apă- Apa drenează și ajută la schimbul de substanțe din interiorul celulelor, eliminând toxinele și substanțele nefolositoare din corp.
  • Asigură-te că-i oferi corpului tău vitaminele și antioxidanții de care are nevoie. Consumă cât mai multe legume verzi și fructe bogate în vitamina C.
  • Consumă alimente cât mai naturale. Încearcă să înlocuiești produsele din comerț cu alimente procurate din surse sigure, 100% naturale.

Reducerea grăsimii

Cu cât vor exista mai puține depozite de grăsime la nivelul coapselor și a feselor, cu atât pielea va căpăta un aspect mai ferm. Cea mai rapidă și mai eficientă metodă pentru reducerea țesutului adipos este reprezentată de exercițiile fizice de întărire a musculaturii.

Un antrenor personal te poate ajuta cel mai mult în această privință. Cu ajutorul exercițiilor personalizate, propuse de acesta, vei reduce și nivelul fluidelor din fibrele de colagen, contribuind astfel la întărirea acestora.

Stimularea circulației sangvine

Sângele transportă substanțe esențiale prin organism. O circulație slabă îngreunează acest proces de schimb și determină retenția toxinelor la nivel celular. Acest lucru cauzează îmbătrânirea rapidă a celulelor și acumularea depozitelor de grăsime.

Iată cum poţi stimula circulația sangvină:

  • Sporește aportul de magneziu- Pentru aceasta, este recomandat să consumi pește, legume verzi, banane, nuci, migdale, semințe.
  • Fă mișcare zilnic- Fie că alegi să mergi la sală sau să faci o plimbare în parcul de lângă casa ta, sunt recomandate cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.
  • Dușul cald-rece- Alternează fluxul de apă caldă cu cel de de apă rece, pentru a dilata vasele de sânge și pentru a stimula circulația.

Acum că ai la îndemână cele trei direcții de acțiune (întărirea fibrelor de colagen, reducerea grăsimii și stimularea circulației sangvine) și știi care sunt miturile anticelulitice de care trebuie să te ferești, poți lupta eficient împotriva celulitei. În plus, alimentația sănătoasă și un stil de viață activ reprezintă pietre de temelie în menținerea unui corp armonios.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

De ce sunt avantajoase storcătoarele de fructe prin presare la rece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies