Cum sa scapi de mancarimile de cap? Acestea pot duce la caderea parului

Cum sa scapi de mancarimile de cap? Acestea pot duce la caderea parului
Cum sa scapi de mancarimile de cap? Acestea pot duce la caderea parului

Chiar daca e doar o neplacere minora, care apare daca sari peste spalatul pe cap o zi, doua sau este o mancarime persistenta care lasa fulgi albi pe umerii tai, mancarimea este prezenta si deranjeaza.

Chiar daca, de obicei, este provocata de aerul uscat de iarna sau de caldura artificiala din camera, mancarimea si matreata pot persista si acum, primavara, daca nu tratezi problema. Si nu este un mit: chiar poate afecta cresterea parului!

Steve Pullan de la o clinica de ingrijire a parului explica: parul are un ciclu de crestere. La un nivel mediu, un scalp nesanatos poate deranja acest ciclu asa ca parul nu sta in faza de crestere atat cat are nevoie si cade mai repede.

La un nivel mai grav, inflamatiile scalpului pot distruge ciclul ata de tare incat accelereaza caderea parului. Iar daca esti predispusa la pierderea parului, aceasta se poate agrava. "Dar, inainte de a incepe sa numeri firele de par din perie, nu te ingrijora. Un scalp cu probleme este, de obicei, o situatie comuna, si sunt cai sa scapi de mancarime”. Pullan sugereaza spalari zilnice ale parului, dar acest lucru nu este posibil intotdeauna.
Asa ca acesta recomanda spalarea parului cat de des poti, pentru a indeparta depunerile de sebum de pe scalp. "Nu vei scapa forte repede de matreata, dar asa vei mentine scalpul curat, iar tratamentele antimatreata vor da rezultate".

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sursa: womenshealthmag.com



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies