În unele momente, haine pot prinde un miros destul de neplăcut. Însă știați cum puteți scăpa de respectivul miros?
Aflați din rândurile următoare, cum puteți scăpa, mai exact, de mirosul neplăcut al hainelor.
7 modalități de a îndepărta mirosul neplăcut al hainelor
1. Spălare la mașina de spălat
Acesta este locul ideal pentru a începe dacă haina poate fi spălată la mașină. Spălați bine îmbrăcămintea și uscați-o folosind atât un detergent care elimină mirosurile, cât și foi de uscător de țesături.
Citește și: Cum să vă pregătiți pentru a vă muta: 6 moduri ușoare de a face mutarea o experiență pozitivă
Citește și: Outfit-uri perfecte pentru un weekend la plajă. Inspiră-te pentru vremea caldă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Atârnare in baie
Încercați să țineți haina în baie dacă este puțin delicată și necesită curățare manuală sau curățare și uscare. Există momente în care aburul de la duș este suficient pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pentru articole din mătase și poliester, puteți folosi această tehnică.
3. Mașină de călcat manuală sau cu abur
Puteți folosi mașina de călcat cu aburul de mână în cazul în care agățarea hainei în baie este ineficientă. Un fier de călcat cu abur sau un aparat de călcat cu abur pot fi cumpărate. Ambele vor elimina mirosurile neplăcute, dar aparatul cu aburi este puțin mai ușor de utilizat, dar funcționează bine. Își face treaba bine și este ușor de gestionat. Este, de asemenea, mult mai puțin costisitor decât alte aparate similare. Puteți pune haina pe un cârlig, un cuier sau peste spatele unei uși pentru a curăța cu abur. Glisați vaporul cu aburul peste îmbrăcăminte sau călcați peste. Permiteți cât mai mult abur să intre în haine. Asigurați-vă că hainele se usucă peste noapte.
4. Curățătorie
Curățarea chimică reprezintă o alternativă mai costisitoare comparativ cu spălarea obișnuită, însă oferă avantaje semnificative datorită utilizării unor solvenți specializați. Acești solvenți sunt formulați pentru a îndepărta eficient petele și murdăria fără a deteriora țesăturile delicate, asigurând totodată că mirosurile neplăcute sunt complet eliminate. Procedura de curățare chimică pătrunde adânc în fibrele hainelor, descompunând și eliminând particulele de miros care pot persista după o spălare tradițională. Astfel, deși implică un cost mai ridicat, curățarea chimică oferă o soluție superioară pentru întreținerea articolelor vestimentare pretențioase, asigurând un aspect curat și proaspăt al hainelor.
5. Spray special pentru țesături
Într-o singură pulverizare, spray-urile pentru țesături împrospătează și îndepărtează eficient mirosurile neplăcute de pe haine, oferind o soluție rapidă și convenabilă pentru revitalizarea articolelor vestimentare între spălări. În prezent, piața oferă o gamă variată de spray-uri pentru țesături, fiecare formulat pentru a satisface diferite preferințe și nevoi, de la eliminarea mirosurilor persistente de fum sau transpirație, până la adăugarea unui parfum subtil și plăcut. Aceste produse sunt disponibile în diverse arome și formule, inclusiv opțiuni ecologice și hipoalergenice, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a alege cea mai potrivită variantă pentru ei și pentru garderoba lor.
6. Congelator
Arma secretă este congelatorul. Pentru a face șmecheria, articolele de îmbrăcăminte care dețin mirosurile de mucegai, țigări, animale, molie și corporale se pot îngheța aproape în fiecare zi. Puteți pune hainele în congelator peste noapte pentru a le îngheța. Înainte de a le pune direct în congelator, puteți pune hainele într-o pungă cu fermoar. A doua zi, hainele nu ar trebui să aibă miros.
7. Pliculețe
Mergeți pe natural! După ce ați îndepărtat mirosurile de pe haine, folosiți pliculețe pentru a le menține un miros proaspăt în mod natural. Puteți face pliculețe cu miros proaspăt folosind uleiuri esențiale sau materiale naturale. Pune un pliculeț în sertar sau în dulap și păstrați-l în dulap pentru a menține o aromă de lavandă, balsam, brad, balsam de lămâie, rozmarin și petale de trandafir pentru luni de zile. De fapt, vă puteți face propriile pliculețe chiar acasă.