Cum să scapi de mirosul neplăcut de pește din frigider. Trucul de care nu multe persoane știu

Cum să scapi de mirosul neplăcut de pește din frigider. Trucul de care nu multe persoane știu
Cum să scapi de mirosul neplăcut de pește din frigider. Trucul de care nu multe persoane știu

Este important ca gospodinele să cunoască trucul util pentru a scăpa rapid de mirosul de pește din frigider! Unele dintre ele evită să gătească pește din cauza mirosului persistent, mai ales în apartamentele de bloc.

 Cu toate acestea, există o soluție simplă pe care o poți afla în rândurile de mai jos.

Citește și: Ce trebuie să folosească femeile pentru a curăța arsura de pe aragaz. Trucul simplu care te scapă de această problemă!

Cum elimini rapid mirosul de pește din frigider

Peștele este recomandat de către medici fiind un aliment sănătos.

Cu toate acestea, multe gospodine evită să gătească pește din cauza temerii că mirosul său va persista în bucătărie pentru mai multe zile. Această preocupare devine și mai mare pentru cele care locuiesc la bloc.

Chiar și în interiorul frigiderului, mirosul de pește poate persista pentru mai multe zile, iar celelalte alimente pot prelua cu ușurință acest miros, indiferent de cât de bine am depozita peștele. Totuși, există câteva metode prin care poți aerisi casa mai rapid după ce gătești pește!

Zeama de lămâie

Primul pas constă în a așeza bucățile de pește într-un vas cu puțină apă și zeamă de lămâie pentru câteva minute. Ulterior, este important să lăsăm carnea de pește să se scurgă și să o ștergem cu grijă folosind șervete groase de hârtie. După acest proces, peștele poate fi pregătit pentru prăjit sau gătit la grătar.

Folosirea lămâii are rolul de a reduce mirosul persistent de pește și, în același timp, contribuie la eliminarea unei părți din microbii și bacteriile de la suprafața bucăților de carne, îmbunătățind

textura acestora.

Prepararea peștelui în această manieră va reduce persistența mirosului în bucătărie. De asemenea, lămâia poate fi folosită pentru a elimina mirosul de pește de pe mâini sau alte mirosuri persistente în timpul gătitului.

Aruncă uleiul folosit

Și pașii următori sunt la fel de importanți. După ce ai prăjit peștele, acoperă tigaia cu capacul și mut-o într-un spațiu exterior bucătăriei.

Odată ce uleiul s-a răcit, transferă-l într-un recipient de sticlă cu dop etanș și adu-l la un centru de reciclare cât mai curând posibil.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Uleiul folosit pentru a prăji peștele reține un miros persistent și este recomandat să fie depozitat separat până când poți să îl elimini în mod corespunzător.

Este esențial să nu-l arunci în chiuvetă sau să îl folosești pentru a prăji alte alimente.

Vanilie și uleiuri de citrice

Un alt pas care contează este etapa a treia. După ce ai prăjit peștele și ai scos uleiul din tigaie, pune pe foc o crăticioară sau un ibric cu o mică cantitate de apă și esență de vanilie. Poți adăuga și esență de lămâie sau portocale, sau chiar coajă rasă de la o lămâie proaspătă.

Asigură-te că aerisești casa în timp ce apa clocotește. Aroma de vanilie și citrice se va răspândi în bucătărie și în întregul apartament, acoperind mirosul de pește prăjit. În acest fel, vei scăpa de mirosul persistent în doar câteva ore după ce ai gătit peștele!

Citește și: Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret

 

 

 

 

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce trebuie să folosească femeile pentru a curăța arsura de pe aragaz. Trucul simplu care te scapă de această problemă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies