Este important ca gospodinele să cunoască trucul util pentru a scăpa rapid de mirosul de pește din frigider! Unele dintre ele evită să gătească pește din cauza mirosului persistent, mai ales în apartamentele de bloc.
Cu toate acestea, există o soluție simplă pe care o poți afla în rândurile de mai jos.
Cum elimini rapid mirosul de pește din frigider
Peștele este recomandat de către medici fiind un aliment sănătos. Cu toate acestea, multe gospodine evită să gătească pește din cauza temerii că mirosul său va persista în bucătărie pentru mai multe zile.
Chiar și în interiorul frigiderului, mirosul de pește poate persista pentru mai multe zile, iar celelalte alimente pot prelua cu ușurință acest miros, indiferent de cât de bine am depozita peștele. Totuși, există câteva metode prin care poți aerisi casa mai rapid după ce gătești pește!
Zeama de lămâie
Primul pas constă în a așeza bucățile de pește într-un vas cu puțină apă și zeamă de lămâie pentru câteva minute. Ulterior, este important să lăsăm carnea de pește să se scurgă și să o ștergem cu grijă folosind șervete groase de hârtie. După acest proces, peștele poate fi pregătit pentru prăjit sau gătit la grătar.
Folosirea lămâii are rolul de a reduce mirosul persistent de pește și, în același timp, contribuie la eliminarea unei părți din microbii și bacteriile de la suprafața bucăților de carne, îmbunătățind textura acestora.
Prepararea peștelui în această manieră va reduce persistența mirosului în bucătărie. De asemenea, lămâia poate fi folosită pentru a elimina mirosul de pește de pe mâini sau alte mirosuri persistente în timpul gătitului.
Aruncă uleiul folosit
Și pașii următori sunt la fel de importanți. După ce ai prăjit peștele, acoperă tigaia cu capacul și mut-o într-un spațiu exterior bucătăriei. Odată ce uleiul s-a răcit, transferă-l într-un recipient de sticlă cu dop etanș și adu-l la un centru de reciclare cât mai curând posibil.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Uleiul folosit pentru a prăji peștele reține un miros persistent și este recomandat să fie depozitat separat până când poți să îl elimini în mod corespunzător. Este esențial să nu-l arunci în chiuvetă sau să îl folosești pentru a prăji alte alimente.
Vanilie și uleiuri de citrice
Un alt pas care contează este etapa a treia. După ce ai prăjit peștele și ai scos uleiul din tigaie, pune pe foc o crăticioară sau un ibric cu o mică cantitate de apă și esență de vanilie. Poți adăuga și esență de lămâie sau portocale, sau chiar coajă rasă de la o lămâie proaspătă.
Asigură-te că aerisești casa în timp ce apa clocotește. Aroma de vanilie și citrice se va răspândi în bucătărie și în întregul apartament, acoperind mirosul de pește prăjit. În acest fel, vei scăpa de mirosul persistent în doar câteva ore după ce ai gătit peștele!
Citește și: Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro