Cum să scapi de petele maronii de pe piele și să-ți recapeți strălucirea naturală

Cum să scapi de petele maronii de pe piele
Cum să scapi de petele maronii de pe piele

Află din rândurile următoare care sunt cauzele ce duc la apariția petelor maronii pe piele și cum poți să scapi de acestea.

Aspectul sănătos al pielii este extrem de important pentru fiecare dintre noi. De aceea, apariția unor semne sau pete pe piele poate constitui un adevărat motiv de îngrijorare, mai ales dacă nu știm care sunt cauzele care au dus la acestea și cum pot fi tratate. Descoperă în continuarea articolului ce sunt petele maronii de pe piele, de ce apar, cum poți să previi apariția lor și ce trebuie să faci în cazul în care te confrunți cu acestea.

Ce sunt petele maronii de pe piele și de ce apar

Cum să scapi de petele maronii de pe piele
Cum să scapi de petele maronii de pe piele[Sursa foto: freepik]

Petele maronii sunt rezultatul unei hiperpigmentări a pielii și reprezintă o problemă destul de comună atunci când vine vorba de calitatea pielii. În funcție de cauzele apariției sale, putem să vorbim despre melasmă sau cloasma. Acestea se diferențiază atât prin cauzele care pot duce la apariția lor, cât și prin culoarea acestora.

În cazul melasmei vorbim despre apariția unor pete maronii, în special la nivelul feței, iar în cazul cloasmei, vorbim de niște pete de culoare galben-bruna-cenușie, care apar la rândul lor cu precădere pe bărbie, obraji și frunte.

În ambele cazuri, cele mai predispuse la apariția acestor pete sunt femeile. Printre principalele cazuri care pot duce la apariția acestor imperfecțiuni se numără tratamentele medicale cu hormoni, peelingurile agresive la nivelul pielii, expunerea îndelungată la soare, fără protecție solară, anumite dereglări hormonale, în special în cazul femeilor gravide, expunerea la substanțe chimice, dar și anumite situații foarte stresante din punct

de vedere emoțional.

Remedii naturale pentru petele maronii de pe piele

Citește și: Ce este acidul kojic și cum poate ajuta la reducerea petelor de pigmentare

Cum să scapi de petele maronii de pe piele
Cum să scapi de petele maronii de pe piele[Sursa foto: freepik]

Atunci când ne confruntăm cu apariția petelor maronii pe piele, cel mai indicat lucru este să apelăm la ajutorul unui specialist, care ne poate spune cu exactitate care sunt cauzele ce au dus la apariția acestor imperfecțiuni și să ne ofere un tratament specializat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Totuși, există și o serie de remedii naturale pe care le putem prepara în propria locuință și pot estompa acesta pete maronii de pe piele.

Din categoria celor mai comune remedii naturale pentru petele maronii de pe piele se numără tratamentul cu sucul de lămâie. Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, fiind un puternic antioxidant.

Aplică în fiecare zi sucul proaspăt de lămâie pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante și lasă-l câteva minute să acționeze, iar apoi clătește cu apă călduță.

În cazul în care ai pielea sensibilă, sucul de lămâie ar putea să fie agresiv pentru tenul tău, iar în acest caz poți să  folosești cartoful crud, care este cunoscut pentru efectul său de a oferi luminozitate pielii, estompând petele închise la culoare.

Taie câteva felii de cartof și pune-le pe zonele afectate. Lasă-le să acționeze câteva minute, iar apoi clătește fața cu apă călduță.

Totodată, poți să folosești și tratamentul cu aloe vera. Această plantă este adesea folosită în domeniul frumuseții, iar compoziția ei ajută la regenerarea celulară, prevenind astfel pătarea pielii. Aplică gelul de aloe vera pe zonele afectate și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, iar apoi clătește cu apă călduță.

Repetă procedura de două ori pe zi.

Cum să previi apariția petelor maronii de pe piele

Cum să scapi de petele maronii de pe piele
Cum să scapi de petele maronii de pe piele[Sursa foto: freepik]

Cea mai comună metodă de prevenție împotriva apariției petelor maronii de pe piele este evitarea expunerii îndelungate la soare. Razele UVA și UVB au un efect nociv asupra pielii, iar de aceea specialiștii în domeniu ne recomandă să folosim în fiecare zi cremă cu protecție solară, indiferent de starea vremii sau de anotimp. Razele soarelui trec prin nori, iar de aceea este esențial să ne protejăm împotriva acestora. Aplică zilnic cremă cu factor de protecție 50 pe față, gât și decolteu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, poți preveni apariția petelor maronii de pe piele adoptând un stil de viață sănătos. Poluarea și fumatul pot duce la rândul lor la apariția unor dereglări hormonale, care pot provoca apariția unor pete maronii la nivelul pielii. De aceea, este foarte important să consumi alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale și să eviți factorii nocivi care pot afecta aspectul pielii.

Tratamente profesionale pentru eliminarea petelor maronii

Citește și: Este bun sau nu peelingul chimic. „La peelingurile profunde, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”

Cum să scapi de petele maronii de pe piele
Cum să scapi de petele maronii de pe piele[Sursa foto: freepik]

În cazul în care cremele prescrise de specialistul în domeniu și tratamentele naturale nu și-au făcut efectul, poți să folosești și anumite tratamente profesionale pentru eliminarea petelor maronii. Printre acestea se numără terapia cu laser, terapia cu lumină intens pulsată, peelingul chimic și microdermabraziune.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum scăpăm de petele pigmentare de pe ten. La ce trebuie să fie atente femeile atunci când văd primele semne

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies