Află din rândurile următoare care sunt cauzele ce duc la apariția petelor maronii pe piele și cum poți să scapi de acestea.
Aspectul sănătos al pielii este extrem de important pentru fiecare dintre noi.
Ce sunt petele maronii de pe piele și de ce apar
Petele maronii sunt rezultatul unei hiperpigmentări a pielii și reprezintă o problemă destul de comună atunci când vine vorba de calitatea pielii. În funcție de cauzele apariției sale, putem să vorbim despre melasmă sau cloasma. Acestea se diferențiază atât prin cauzele care pot duce la apariția lor, cât și prin culoarea acestora.
În ambele cazuri, cele mai predispuse la apariția acestor pete sunt femeile. Printre principalele cazuri care pot duce la apariția acestor imperfecțiuni se numără tratamentele medicale cu hormoni, peelingurile agresive la nivelul pielii, expunerea îndelungată la soare, fără protecție solară, anumite dereglări hormonale, în special în cazul femeilor gravide, expunerea la substanțe chimice, dar și anumite situații foarte stresante din punct
Remedii naturale pentru petele maronii de pe piele
Citește și: Ce este acidul kojic și cum poate ajuta la reducerea petelor de pigmentare
Atunci când ne confruntăm cu apariția petelor maronii pe piele, cel mai indicat lucru este să apelăm la ajutorul unui specialist, care ne poate spune cu exactitate care sunt cauzele ce au dus la apariția acestor imperfecțiuni și să ne ofere un tratament specializat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Totuși, există și o serie de remedii naturale pe care le putem prepara în propria locuință și pot estompa acesta pete maronii de pe piele.
Din categoria celor mai comune remedii naturale pentru petele maronii de pe piele se numără tratamentul cu sucul de lămâie. Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, fiind un puternic antioxidant. Aplică în fiecare zi sucul proaspăt de lămâie pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante și lasă-l câteva minute să acționeze, iar apoi clătește cu apă călduță.
În cazul în care ai pielea sensibilă, sucul de lămâie ar putea să fie agresiv pentru tenul tău, iar în acest caz poți să folosești cartoful crud, care este cunoscut pentru efectul său de a oferi luminozitate pielii, estompând petele închise la culoare. Taie câteva felii de cartof și pune-le pe zonele afectate. Lasă-le să acționeze câteva minute, iar apoi clătește fața cu apă călduță.
Totodată, poți să folosești și tratamentul cu aloe vera. Această plantă este adesea folosită în domeniul frumuseții, iar compoziția ei ajută la regenerarea celulară, prevenind astfel pătarea pielii. Aplică gelul de aloe vera pe zonele afectate și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, iar apoi clătește cu apă călduță. Repetă procedura de două ori pe zi.
Cum să previi apariția petelor maronii de pe piele
Cea mai comună metodă de prevenție împotriva apariției petelor maronii de pe piele este evitarea expunerii îndelungate la soare. Razele UVA și UVB au un efect nociv asupra pielii, iar de aceea specialiștii în domeniu ne recomandă să folosim în fiecare zi cremă cu protecție solară, indiferent de starea vremii sau de anotimp. Razele soarelui trec prin nori, iar de aceea este esențial să ne protejăm împotriva acestora. Aplică zilnic cremă cu factor de protecție 50 pe față, gât și decolteu.
De asemenea, poți preveni apariția petelor maronii de pe piele adoptând un stil de viață sănătos. Poluarea și fumatul pot duce la rândul lor la apariția unor dereglări hormonale, care pot provoca apariția unor pete maronii la nivelul pielii. De aceea, este foarte important să consumi alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale și să eviți factorii nocivi care pot afecta aspectul pielii.
Tratamente profesionale pentru eliminarea petelor maronii
Citește și: Este bun sau nu peelingul chimic. „La peelingurile profunde, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”
În cazul în care cremele prescrise de specialistul în domeniu și tratamentele naturale nu și-au făcut efectul, poți să folosești și anumite tratamente profesionale pentru eliminarea petelor maronii. Printre acestea se numără terapia cu laser, terapia cu lumină intens pulsată, peelingul chimic și microdermabraziune.
Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.