Orice doamnă își dorește să arate impecabil, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, nu este nevoie doar de haine frumoase, ci și curate și cu un miros îmbietor. Cu toate acestea, uneori se întâmplă să ne confruntăm cu pete ce par imposibil de scos, precum cele de mucegai, ce trebuie eliminate cât mai rapid, pentru a nu îți distruge hainele.
Descoperă în rândurile de mai
Beneficiile unei metode de curățare la tine acasă
Citește și: Cum să faci ulei de rozmarin în cel mai ușor mod
Citește și: Cum să curățați petele de cenușă și funingine de pe covor
Petele de mucegai se găsesc în mod normal pe tavan sau la pervazul geamurilor, însă nu este exclus să te confrunți cu ele și pe îmbrăcăminte. Acest aspect neplăcut apare atunci când nu ai mai purtat un articol vestimentar de ceva timp și a stat într-un mediu închis sau umed.
Cum arată mucegaiul pe haine
Este esențial să diferențiezi mucegaiul de alte pete prezente pe haine. Acesta poate avea diverse culori, de la nuanțe de albastru, verde sau gri. Mucegaiul crește neregulat, așadar petele nu vor fi simetrice. Cu toate acestea, dacă nu este eliminat rapid, îți vei da seama că te confrunți cu mucegai, din cauza mirosului specific. Textura poate fi apoasă, însă se va întări dacă nu acționezi rapid și nu îl elimini cât de repede poți.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Metode de precauție
Este important ca atunci când urmează să te confrunți cu murdărie să ai echipament adecvat, pentru a evita situații neplăcute. Asigură-te că porți mănuși atunci când te ocupi de eliminarea mucegaiului de pe haine și dacă vrei să fii și mai sigur, poartă și o mască de protecție. De asemenea, este esențial de știut că dacă haina este pătată de mucegai pe mai mult de jumătate din suprafață, ar trebui să renunți la ea.
Cum să scapi de mucegaiul de pe haine
- Iată de ce ai nevoie:
- Oțet
- O perie
- Detergent de rufe
- Un lighean pentru înmuiere
În primul rând, trebuie să înmoi haina într-un lighean cu apă, peste care să adaugi o cană de oțet. Acest ingredient este aliatul perfect împotriva mucegaiului. După ce haina a stat 30 de minute la înmuiat, cu ajutorul unei perii, trebuie să freci locul unde este pata. Apoi, spală la mașina de spălat cu ajutorul unui detergent de rufe, folosind un program cu apă caldă. Pentru a te asigura că scapi în totalitate de pată, poți să mai adaugi în cuva mașinii de spălat, două linguri de oțet. Ulterior, asigură-te că usuci haina într-un loc aerisit.
Ce poți face dacă petele nu au dispărut
În cazul în care pata nu a dispărut, repetă procesul de câte ori este nevoie. De asemenea, poți lăsa la înmuiat timp de 20 de minute haina, în detergent lichid, apoi o poți spăla din nou.
Pe ce tipuri de haine nu poți folosi această metodă
Sunt unele haine pentru care această metodă nu este recomandată și anume cele din materiale sensibile, precum dantela, satinul sau cașmirul.
Sfaturi pentru curățarea hainelor
Atunci când te confrunți cu pete de orice fel, trebuie să acționezi cât mai rapid. De asemenea, evită să speli hainele fără pete cu cele pătate.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.