Cum să slăbești sănătos. O alimentație echilibrată este esențială pentru a slăbi

cum sa slabesti sanatos
Cum să slăbești sănătos

Există momente în viața noastră când decidem că a venit timpul să slăbim. Însă știați cum o puteți face într-un mod sănătos?

Aflați din rândurile următoare cum puteți slăbi, însă într-un mod sănătos. În plus, descoperiți și care sunt pașii de care trebuie să țineți cont, pentru a vă asigura că dieta este una potrivită și conține toate elementele de care aveți nevoie.

 

Adoptă o dietă echilibrată

Cel mai important aspect al procesului de slăbire constă și în alimentație.

Așadar, Carmen Brumă menționează faptul că dieta trebuie să fie una echilibrată în Omega-3, calciu și nu numai.

Dacă vrei să slăbești, de exemplu după 40, să ai un pic mai multă grijă. Există percepția asta că după 40 nu mai poți să mai slăbești, bineînțeles că poți să slăbești, e adevărat că e un pic mai greu, dar cu o dietă foarte bine echilibrată, necesarul corect de proteine cu Omega-3, cu calciu, cu toate aceste elemente de care avem nevoie .”, a punctat Carmen Brumă.

Cum să slăbești sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hipertiroidia și riscurile asociate. Ce trebuie să știți despre boala glandei tiroide

 

Fă exerciții fizice în mod regulat

Bineînțeles că alimentația trebuie să fie însoțită și de sport. Așadar, și dacă avem vârsta de 40 de ani, putem apela la antrenamente ușoare, fiind menționat totuși, faptul că, cu cât se încep mai devreme, este cu atât mai bine.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dacă era după capul meu, aș fi început să fac sport mult mai devreme, aș fi acordat mai multă atenție anumitor tipuri de antrenament, de exemplu, antrenamentele cu greutăți, antrenamentele foarte importante pentru o femeie în special după vârsta de 35 de ani.

După 35 de ani intervin niște schimbări pe care n-ai cum să nu le iei în seamă. Cu cât ai mai multă grijă de tine până la 35, cu atât vei profita după 35, pentru că după această vârstă scade masa musculară, încetinește metabolismul, scade densitatea osoasă și atunci e nevoie.(...)

Și cu sport făcut cu cap poți să slăbești și poți să fii în cea mai bună formă a vieții tale după 40.

Cred că după 40 ai și o altfel de motivație, după 40 știi mult mai ușor și înțelegi mult mai bine de ce ai nevoie și ce îți dorești .”, a explicat Carmen Brumă.

cum sa slabesti rapid
Cum să slăbești sănătos[Sursa foto: freepik]

 

Beți suficientă apă

Lichidele sunt și ele foarte importante, atunci când ne dorim să slăbim într-un mod sănătos și nu numai.

Se pare că se întâmplă ca de foarte multe ori, să simțim nevoia să mâncăm, tocmai pentru că ne este sete, dar omitem să consumăm suficientă apă în timpul zilei.  Apa este cea care ajută la stabilirea senzației de sațietate, digestia și elimină toxinele.

ce sa mananci ca sa slabesti 1 kg
Cum să slăbești sănătos[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dormi suficient

Lipsa somnului poate cauza nenumărate probleme de sănătate și nu numai. Astfel, este foarte important ca pe lângă alimentație, sport și lichide, să ne asigurăm că ne odihnim și suficient. Dacă organismul nostru nu va avea suficientă energie să-și facă treaba, va încerca să suplinească prin mâncare. Se recomandă să dormim 6-8 ore pe noapte, ideal între 22:00 și 6:00.

cum sa slabesti la fata
Cum să slăbești sănătos[Sursa foto: freepik]
 

 

Fii perseverent și evită soluțiile rapide

În ciuda faptului că ne dorim să vedem rezultate cât mai repede cu putință, se pare că cel mai important sfat de care trebuie să ținem cont atunci când vine vorba despre cum poți să slăbești sănătos, este să ai răbdare și să evităm tot ce înseamnă soluții rapide.

Pe scurt, trebuie să conștientizăm faptul că procesul de slăbire este unul de lungă durată. În plus, de menționat este și faptul că   înainte de a începe o dietă sau un program de exerciții fizice, este întotdeauna recomandat să consulți medicul sau un specialist în nutriție.

cum slabesti 5 kg
Cum să slăbești sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet pe o felie de pâine. Acest truc are efecte incredibile



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cele mai bune metode de hidratare a părului pentru un aspect sănătos și strălucitor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies