Iată cum poți spăla fructele de mare corect și care sunt beneficiile consumului acestora.
Foarte multe persoane au slăbiciune pentru fructele de mare și încearcă să le introducă în tot felul de preparate delicioase. Cu toate acestea, pentru a evita orice gust neplăcut, trebuie curățate foarte bine și spălate cu grijă la fi gătite.
Care sunt beneficiile consumului de fructe de mare
Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cum să nu fii obosită dimineața. 8 lucruri de care sa ții cont
Produsele marine sunt împărțite în trei grupe, pește, crustacee, iar aici intră, crevețiși racii, dar avem și moluște, cum ar fi caracatițe, midii, scoici și multe altele. Pe lângă faptul că sunt foarte versatile în mâncăruri, au foarte multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi proteine, vitamine, minerale și acizi omega-3, iar experții recomandă consumul lor de până la trei ori pe săptămână.
Cum se curăță corect fructele de mare
Fructele de mare trebuie spălate corect pentru a evita pericolele pentru sănătate, iar expunerea la fructe de mare contaminate poate duce la otrăvire, ingestia unor paraziți și chiar boli mai grave. Una din cerințele principale atunci când consumați fructe de mare este că acestea trebuie să fie proaspete și păstrate neapărat la frigider, deoarece se descompun foarte repede. Procesul de spălare este unul foarte important, așa că trebuie să le așezați sub jetul de apă pentru a îndepărta granulele de nisip și murdăria de pe suprafață. Acest lucru este valabil în special pentru moluște. La moluștele care sunt goale în interior, cum ar fi calamarul și caracatița, trebuie curățată întreaga suprafață a cochiliei cu o perie sau o fibră îndepărtând resturile de alge. Clătiți cu multă apă rece și uscați excesul de apă cu un prosop de hârtie, având grijă să nu rămână bucăți lipite de ele. Atunci când vorbim de stridii, lăsați partea cea mai îngustă expusă, apoi introduceți cu atenție cuțitul pentru a rupe articulația, îndepărtând toate impuritățile și cojile. Nu uitați să clătiți de fiecare dată, iar fructele de mare sunt gata de gătit și introdus în preparate foarte delicioase. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.