Cum sa studiezi mai eficient? Incearca aceste simple metode de memorare

Cum sa studiezi mai eficient? Incearca aceste simple metode de memorare
Cum sa studiezi mai eficient? Incearca aceste simple metode de memorare

Si tie ti s-a intamplat ca atunci cand stii ca ai de sustinut un examen important sa te panichezi?

De fapt, nu trebuie decat sa te gandesti la cum sa faci sa reusesti sa inveti cat mai eficient. Iata cateva idei care te vor ajuta ca perioada examenelor sa nu mai fie chiar atat de inspaimantatoare.

Spatiul- Fa-ti  loc, mental si fizic, pentru a studia.De obicei, cand incepi sa studiezi o faci pentru ceva anume, cum ar fi un examen. Acest lucru poate parea descurajant, ca un munte inalt de urcat.

Daca acest lucru iti suna familiar, respira adanc si fa o mica pauza inainte de a incepe. Gandeste-te la modul in care te faci confortabila atunci cand faci ceva ce iti place cu adevarat, cum ar fi vizionarea unui program de televiziune favorit. Cum te pregatesti pentru spectacol?Ai o anumita tinuta relaxanta? Ai alege o anumita bautura sau ceva bun de rontait? Imprumuta toate aceste lucruri preferate pentru a transforma experienta de a studia intr-o experienta mai buna.
Conteaza mult sa te asezi intr-un spatiu cat mai confortabil

Locul- Creaza-ti propria zona de lucru personal. Nu trebuie sa arate ca o un spatiu de lucru- asta e ceea ce multe dintre noi ar face. Nu trebuie sa iti amenajezi neaparat acelasi loc ca in datile anterioare, fa-ti propriul loc si bucura-te de el.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ritmul- Gaseste ritmul potrivit pentru munca ta.

Sprinterii muncesc din greu si rapid intr-o explozie de energie in timp ce alergatorii de maraton se indreapta mai incet spre punctul culminant. Niciuna dintre variante nu este corecta sau gresita. Trebuie doar sa alegi varianta optima pentru tine. Observa modul in care iti place sa lucrezi si alege-ti ritmul in consecinta. Aminteste-ti ca daca ritmul tau este unul mai lent, trebuie sa iti aloci mai mult timp pentru studiu.
Indiferent daca ai timp lung sau scurt, aminteste-ti ca pauzele sunt la fel de importante ca si studiul activ (10 minute la fiecare 30 de minute de studiu functioneaza pentru foarte multi oameni). Foloseste aceste pauze pentru a te recompensa cu o mica tratatie.

Memoria- Ajuta sa stii cum functioneaza memoria ta. In general, oamenii isi amintesc cel mai bine primele si ultimele lucruri. Orice ai incerca sa iti amintesti, vei observa ca iti amintesti inceputul sau sfarsitul, mai putin clar ce este in centrul.

Nu poti schimba acest lucru, este modul in care functioneaza creierul nostru, deci nu e o lupta. In schimb, utilizeaza acest lucru pentru a-ti crea un avantaj prin organizarea cursurilor pentru studiu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Metoda

- Este intotdeauna bine sa ai un plan fezabil si sa gasesti intotdeaua modalitatea de a-l gestiona. Atunci cand studiezi, fa in asa fel ca scopul principal sa fie impartit in parti mai mici. Este cel mai bine daca fiecare din aceaste bucati sa fie dintr-un singur subiect. De multe ori vei descoperi unul sau doua elemente cheie ca stau si iti imobilizeaza mintea.
Trucuri clasice utilizate de catre profesionistii de  memorie se numara "casa de memorie' in cazul in care plasezi tot ceea ce vrei sa iti amintesti  in locatii unice in casa.
Este, de asemenea, util sa folosesti umorul- joc cu cuvinte-cheie si sa le faci amuzante sau scandaloase. Vei fi surprinsa de cat de usor de memorat devine.

Harti mentale- O harta mentala este diagrama pe care o faci  pentru a sublinia vizual informatiile. Poti crea o harta mentala de pornire de la primul cuvant sau prima fraza sau de la un subiect din centru, cu categorii aferente si cu ramificatii de la ea. Subcategorii vor fi informatiile pe ramuri mai mici. Categoriile pot consta din orice crezi ca este important; ele pot fi termeni importanti, idei sau sarcini pentru a finaliza – orice ai nevoie pentru a te ajuta sa studiezi sau sa organizezi informatiile. Hartile mentale sunt usor de stapanit si vei descoperi ca ele ajuta sa iti amintesti informatiile mult mai eficient decat listele conventionale.Daca nu esti multumita cu abilitatile tale actuale de luat de notite,incearca sa construiesti o harta in mintea ta in timpul cursului urmator si vei vedea daca ti se pare util.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies