Daca ti-ar spune cineva ca poti lua toate lucrurile pe care le urasti mai mult la locul tau de munca si le poti micsora pana isi vor pierde intreaga importanta, apoi iei toate lucrurile pe care le iubesti la acelasi loc de munca si le maresti pana devine mai mari decat insasi viata?
Suna de poveste, dar poti folosi magia vietii reale pentru a crea fericire autentica la locul tau de munca si in viata. Secretul este sa intelegi ca atentia pe care o acorzi lucrurilor, convingerile si comportamentul tau sunt cele care creaza realitatea pe care o ai. Schimba-ti perceptia si-ti vei schimba lumea.
Iata cateva sugestii pentru a transforma locul de munca dintr-un cosmar intr-un loc de vis.
Nu te mai lamenta.- Tentatia de a te plange de locul de munca pe care-l urasti e ca o mancarime iritanta. Te simti bine pe moment cand te scarpini, dar pe termen lung nu faci decat sa inrautatesti lucrurile. Sa te plangi este o alegere care poate deveni un obicei. Din fericire, la fel este si fericirea. Poti alege ce obicei vrei sa consolidezi.
Sfat: Renunta la lamentari. Autosugestioneaza-te si constientizeaza cand incepi sa te plangi, “Iar am inceput sa ma lamentez.” Apoi directioneaza atentia catre ceva mai sanatos. Este o strategie simpla cu o putere reala de schimbare.
Negociaza-ti propriile conditii.- Fericirea inseamna mai mult decat un cont bancar mai gras, asa ca, atunci cand vine momentul sa renegociezi, nu vorbi doar despre bani. Gandeste-te ce ar face locul tau de munca mai placut? Ore de lucru flexibile? O revizuire a fisei de post? Concediu de odihna mai mare? Bursa de studii? Sau poate doar o
pauza de masa mai lunga? Fii creativ si nu te teme sa ceri ce vrei. Nu vei primi niciodata ceva fara sa ceri si cel mai rau lucru ce se poate intampla este sa ti se spuna nu.Sfat: Prezinta lucrurile in asa fel incat seful tau sa nu poata spune nu. Incearca sa scoti in evidenta si avantajele pentru firma, nu numai pentru tine.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Inveseleste-ti drumul spre munca.
- In loc sa mergi spre munca gandindu-te ca ti-ai dori sa fii in cu totul alt loc, foloseste acest timp in mod constructiv. Ce ar face acest drum mai usor de suportat? Ce l-ar face mai comod? Ce ai putea adauga la el ca sa astepti cu nerabdare momentul plecarii spre munca? Bucura-te de acest timp si il vei astepta cu placere.
Sfat: Foloseste timpul pentru a visa la apropiata calatorie la Paris.
Personalizeaza-ti spatiul.- Ce vedem, mirosim, auzim si simtim are o influenta directa asupra starii noastre de fericire. Decoreaza-ti biroul! Inveseleste-ti toate simturile. Inrameaza o poza din ultima vacanta. Pune-ti o planta pe birou. Asculta muzica preferata. Cumpara-ti ceaiuri care sa-ti gadile papilele gustative.
Sfat: Daca nu ai un birou al tau, ia cu tine un talisman al fericirii.
Fa pauze.- Pauzele scurte si dese s-au dovedit a mari buna dispozitia si productivitatea angajatilor. Mergi in aer liber, fa stretching, sau ridica-te de la birou cel putin cinci minute la fiecare ora. Cand vei reveni te vei simti mai aproape de realitate si poate vei vedea chiar cu alti ochi proiectul de care te ocupai.
Sfat: Bea multa apa. Iti face bine si este si un mod in care iti aduci aminte biologic ca trebuie sa iei o pauza.
Relationeaza.
- Multi apreciaza la locul de munca relatia pe care o au cu colegii. Dezvolta si mentine prietenii.
Sfat: Organizarea pranzului impreuna cu toti colegii poate fi un mod excelent de a crea prietenii. O data pe saptamana, fiecare aduce pe rand ceva pregatit acasa pentru toata lumea. Poti face salate vara si supe iarna. E distractiv, ieftin si sanatos!
Practica recunostinta.- Aceste sfaturi te vor face fericit la munca numai daca vrei si tu sa fii fericit. Poti fii fericit daca acorzi atentie persoanelor, evenimentelor si lucrurilor care-ti lumineaza ziua. Daca te concentrezi doar pe ce te face nefericit, asa te vei si simti! Nu uita, ai puterea de a-ti crea propria realitate.
Sfat: Cand razi cu un coleg, primesti un compliment pentru un lucru bine facut sau primesti o prima de sarbatori, fa-ti timp ca sa apreciezi aceste momente. Multumeste la nivel mental pentru lucrurile bune pe care le primesti si vei vedea ca vei primi tot mai multe.
Poti incerca aceste lucruri si altele pentru a face munca ta mai placuta. Daca nu reusesti si munca ta te face nefericit, atunci ar trebui sa te gandesti serios la o schimbare de cariera sau de job. Ce rost are sa muncesti intr-un loc care te face nefericit?
Sursa: www.viataverdeviu.ro