Cum să te păstrezi în formă de sărbători. Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi

Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi
Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi

Perioada sărbătorilor a venit mai repede decât ne-am fi așteptat, iar la fel ca în fiecare an, masa românilor este plină de preparate delicioase, printre care, friptură, sarmale, ciorbă, cozonac și multe altele.

Toate aceste preparate sunt o adevărată amenințare pentru siluetă, mai ales pentru persoanele care vin după o perioadă lungă în care au ținut post. Iată care este sfatul Mihaelei Bilic, nutriționist, pentru a te păstra în formă în perioada sărbătorilor.

Citește și: Ce nu este bine să faci în prima zi de Crăciun. Greșeala care îți poate aduce ghinion tot anul viitor

Sfaturi pentru masa de sărbători

Sarmale, friptură, cârnați, ciorbă de afumătură, slăninuță, salata boeuf, toate aceste delicatese sunt doar o mică parte din meniul care este prezent pe mesele de sărbători în aceste zile, dar pe cât sunt de gustoase, au foarte multe calorii.

Atunci când ne aflăm în perioada sărbătorilor, numărul de calorii, combinațiile alimentare și cantitățile nu mai contează pentru nicio persoană.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Chiar dacă au foarte multe calorii, te poți bucura de toate aceste alimente, dacă respecți cantitățile care ar trebui consumate.

Citește și: Cine a inventat cartofii prăjiți. Termenul englez „french fries” (cartofi francezi) provine de la soldați

Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi
Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi[Sursa foto: shutterstock]

Câte sarmale e indicat să mănânci

Mihaela Bilic a spus câte sarmale este indicat să mănânci pe zi și este de părere că ele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în perioada această, dar cu anumite condiții. Ea consideră că o porție corectă de sarmale, din punct de vedere nutrițional, ar trebui alcătuită din 3-4 rulouri de varză cu carne.

 „Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume. Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală.

De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime. Așadar, o porție corectă de sarmale, din punct de vedere nutrițional, ar trebui să fie alcătuită din 3-4 rulouri de varză cu carne. Sarmalele pot fi consumate și cu puțină smântână și alături de câteva linguri de mămăligă”, a spus Mihaelei Bilic.

Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi
Câte sarmale este indicat să mânânci pe zi[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Câte zile se pot ține sarmalele în frigider! Nu mulți români știu acest lucru

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies