Anotimpul vara este cel mai așteptat sezon din toate, deși vine la pachet cu mai multe aspecte nu tocmai plăcute. Știați cum vă puteți pregăti pentru acest sezon?
Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact alimentația de vară, dar și din ce alimente este compusă aceasta. În plus, descoperiți și doar câteva sfaturi cu privire la modul în care vă puteți pregăti pentru trecerea la ceea ce înseamnă, alimentație de vară.
Ce reprezintă alimentația de vară
Alimentația de vară trebuie să fie formată cel mai mult din alimente sănătoase, pentru că acestea sunt cele mai ușor de digerat pentru organism.
Se recomandă să se consume preparate din ovăz, salate cu cât mai puțin ulei, foarte multe legume, dar și sucuri naturale. Pe scurt, dacă veți renunța la alimentele bogate în calorii, veți urma un drum cât mai bun cu putință.
De asemenea, în stilul de viață abordat pe timpul verii, pe lângă alimentele mai sănătoase pe care ar trebui să le consumați, nu ar trebui să lipsească nici un consum mai mare al
Astfel, dacă veți ține cont de toate acestea, corpul își va păstra forma pe care v-o doriți, pentru mai mult timp. În plus, toate aceste alimente au nenumărate beneficii pentru organism.
Citeste si: Cât timp se fierbe carnea de curcan. Care este secretul gospodinelor?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din ce e compusă alimentația de vară
- Se recomandă să consumați cât mai mult ardei gras, indiferent de culoarea lui. Ardeiul conține vitamina C, magneziu, potasiu, fier și calciu, având efect antioxidant și fiind chiar și anticancerigen. Ardeiul iute intensifică transpirația și ajută totodată și la eliminarea excesului de căldură din organism.
- Se recomandă și vinetele, datorită faptului că sunt hipocalorice. Acestea conțin antioxidanți și sunt bogate în fibre.
- Se recomandă și castraveții, pentru hidratare, datorită faptului că au în compoziția lor 95% apă.
- Se recomandă piersicile, pentru că accelerează activitatea intestinală, îmbunătățesc digestia dificilă, dar și caisele datorită faptului că dețin în compoziția lor potasiu și calciu și au puterea de a înlătura insomnia și starea de astenie.
- Pepenele galben sau roșu se recomandă să se consume, conținând 95% apă, fiind un remediu hidratant și răcoritor pentru vară. Totodată, ameliorează retenția de apă și celulita, prin intermediul conținutul de potasiu.
- Un alt produs care se recomandă să fie consumat pe timp de vară, este uleiul de măsline. Poate să fie consumat crud (1-2 linguri), care asigură aportul de vitamina E, această vitamină care împiedică deteriorarea pielii după ați fost expus la soare.
- Printre aceste recomandări se numără și spanacul, roșiile și fructele de pădure.
Citeste si: Ce înseamnă legume crucifere. Care este secretul bucătarilor pentru acest preparat
Cum să te pregătești pentru trecerea la alimentația de vară
Mesele de vară sunt mai ușoare
Datorită faptului că în timpul verii, organismul depune mai mult efort fizic, prin urmare, totodată, va simți nevoia să vă îndemne să consumați mese mai ușor de digerat.
Deși mesele pot fi mai mici din punct de vedere cantitativ, trebuie să fie mai dese. Se pot modifica și numărul, dar și consistența gustărilor dintre mese. Se pune accent în special pe consumul fructelor și legumelor de sezon.
În perioadele călduroase trebuie să te hidratezi
Bineînțeles că din cauza zilelor toride, vă veți deshidrata ușor, mai ales în timpul activităților fizice. Deși în mod normal se recomandă să se consume zilnic cei 2 litri de lichide. În timpul verii doza poate crește în mod considerabil, în funcție de mediu, activitate, organism și multe altele.
Bineînțeles că lichidele pot fi suplimentate și din mâncare, mai exact din supele și ciorbele de pui.
Ambele sunt absolut hrănitoare, ușoare, hidratante, chiar dacă sunt consumate la prânz sau la cină.Citeste si: Dietă cu brânză și legume. Slăbește 5 kg în 14 zile
Zile mai lungi, activitate mai multă
În timpul verii, consumul de energie crește considerabil, pentru că activitatea depusă se extinde. Prin urmare, în zilele de vară primiți mai multă lumină naturală care produce toate aceste schimbări asupra organismului.
Partea bună ține de faptul că în această perioadă, alimentele pe care le veți consuma sunt mult mai bogate în vitamine și minerale, care pot susține efortul depus.
Fructele și legumele de sezon
Nenumărate fructe dar și legume apar în sezonul de vară. Toate acestea conțin atât vitamine, cât și minerale care ajută organismul să facă trecerea mai ușoară la sezonul de vară. Prin urmare, se recomandă să adăugați cât mai multe fructe și legume în regimul vostru alimentar. Indiferent de modul în care le consumați, crude sau gătite, acestea sunt delicioase și sănătoase.
Carne de pui
Atunci când vine vorba de carne, cea de pui este cea care reprezintă o alegere potrivită în sezonul cald. Se găsește foarte ușor, este hrănitoare și se poate prepara în nenumărate moduri. De exemplu, salatele de pui sunt foarte proaspete, conțin legume sau chiar fructe, fiind absolut savuroase, inclusiv cu anumite dressing-uri. Carnea de pui se poate regăsi și în salatele aperitiv, fiind mai consistente și mai potrivite mai ales pentru mese de prânz. Indiferent de modul în care veți alege să consumați carnea de pui, vă veți simți sătul și plin de energie. Astfel, veți avea o alimentație potrivită, care vă va ajuta să treceți peste sezonul cald, mult mai ușor.
Citeste si: DESCOPERĂ: Sfaturi despre cum să-ți păstrezi bronzul mai mult timp