Cum să te protejezi de caniculă, dacă lucrezi într-o clinică medicală

Cum să te protejezi de caniculă, dacă lucrezi într-o clinică medicală

Dacă lucrezi într-o clinică medicală, confortul tău fizic este foarte important, poate mai important decât în oricare altă profesie, și trebuie să iei măsuri în acest sens. Ce poți să faci când este caniculă? Îți vom oferi câteva sfaturi care, cu siguranță, îți vor fi de ajutor.

Poartă costume medicale care respiră

Pe timp de vară, când temperaturile cresc mult și în interiorul clinicii, este ideal să porți un costum medical care respiră, elimină transpirația și îți păstrează pielea să respire. La furnizorii specializați vei descoperi exemple diverse de uniforme medicale potrivite pentru sezonul cald, în culori variate. Aceste echipamente sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, cu un conținut ridicat de bumbac și alte fibre foarte prietenoase cu pielea. Pe lângă faptul că pielea se va simți bine, pentru că va respira, aceste costume sunt și foarte confortabile și oferă lejeritate în mișcare.

 

Aer condiționat și ventilatoare

Atâta vreme cât temperatura ambientală este mai mică de 30 de grade Celsius, un ventilator poate asigura confortul termic într-o încăpere. Însă, în zilele caniculare, instalațiile de aer condiționat sunt cea mai bună soluție pentru prevenirea supraîncălzirii.

O instalație de aer condiționat are un mare avantaj față de alte aparate de ventilație: permite fixarea temperaturii la nivelul optim în funcție de nevoile de la un moment dat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Bea mai multă apă

În mod ideal, o persoană adultă ar trebui să consume 2 litri de apă pe zi, pentru o hidratare optimă. Bineînțeles, această cantitate poate varia în funcție de greutatea persoanei, de ceea de mănâncă, de tipul de activitate pe care îl desfășoară, de temperatură. Pentru a te proteja de caniculă, ar trebui să bei mult mai multă apă și pe tot parcursul zilei. Potrivit Well and Good, corpul tău se va simți mult mai bine dacă în zilele călduroase bei un pahar de apă la fiecare 30 de minute

 

Evită cafeaua

Chiar dacă te trezește și îți face bine, pe timp de caniculă este mai bine să te limitezi la cafeaua de dimineață, pentru că favorizează deshidratarea. Dacă, totuși, ai nevoie de un boost de energie cu o cană de cafea, ai grijă să bei mai multă apă.

 

Elimină sursele suplimentare de căldură

Aproape orice aparat alimentat cu energie electrică emană căldură, așa că, după ce îți termini treaba pe laptop sau la oricare alt echipament, apasă butonul „Off”. De asemenea, becurile cu lumină caldă emană căldură. Asigură-te că ai în cabinetul în care lucrezi sau în clinică surse de lumină rece.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon