Cum sa te trezesti mai usor dimineata. Cinci trucuri care te ajuta sa fii plina de energie inca de la prima ora

Cum sa te trezesti mai usor dimineata. Cinci trucuri care te ajuta sa fii plina de energie inca de la prima ora
Cum sa te trezesti mai usor dimineata. Cinci trucuri care te ajuta sa fii plina de energie inca de la prima ora

Trezitul de dimineata poate fi un adevarat cosmar pentru multi dintre noi, mai ales cand ai un ritm de viata activ si trebuie sa ajungi la serviciu sau la scoala la o ora fixa.

Tentatia de a apasa butonul de "Snooze" de cateva ori doar ca sa mai prinzi inca 10 minute de somn este uneori mult prea mare, iar cand te dai jos din pat te simti mai obosit decat prima data cand a sunat alarma. Daca te trezesti prost dispus si in intarziere, sansele ca restul zilei tale sa mearga bine pot fi compromise. In cazul in care ai mari probleme cu trezitul de dimineata, afla ca doar 10% dintre oameni spun ca sunt plini de energie inainte de rasaritul soarelui si se dau jos din pat la ora cinci, in fiecare zi.

Alti 20% sunt cei care se culca la orele diminetii si dorm de obicei pana la pranz, iar restul se situeaza intre cele doua extreme.

Inainte sa te autoincadrezi in una dintre aceste categorii, exista mai multe metode prin care sa iti incepi ziua mai usor si sa nu mai lenevesti in pat peste alarma.

Muta alarma departe de pat

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute trucuri printre cei care trebuie neaparat sa se trezeasca la o anumita ora.

Mecanismul e simplu: daca te dai jos din pat sa opresti alarma, sansele sa te intorci inapoi sub plapuma pentru alte cinci minute de somn sunt mai mici. Lifehack.org recomanda sa alegi o alarma care sa te trezeasca gradual, nu una care sa te trezeasca cu sunete de fanfara. Pe langa faptul ca vei sari speriata din pat, dupa ce adrenalina se va evapora te vei simti si mai secata de energie ca de obicei.
O optiune ar fi sa ai o alarma care iti porneste un post de radio. Asta elimina scenariul foarte intalnit in care te obisnuiesti atat de mult cu alarma, incat nu o mai auzi dimineata.

Ia-ti doza de energie

S-a batut atat de mult moneda pe importanta micului dejun incat probabil stii deja ca o masa usoara de dimineata iti da energie si te ajuta sa mananci mai putin sau mai sanatos in restul zilei.

Totusi, daca nu concepi sub nicio forma sa mananci imediat cum te-ai trezit, o solutie este sa bei un shake sau un suc de fructe facut acasa sau sa te rezumi la traditionala cafea. Pe Abdcomputer.ro am gasit mai multe modele de cafetiere, espressoare sau storcatoare de fructe care te vor ajuta sa-ti incepi ziua mai usor si sa te trezesti cu gandul la mirosul dulce de cafea.
In plus, salvezi timp pretios daca nu stai de paza langa ibricul cu cafea, sa nu dea pe afara.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Incearca sa ai un program fix de somn

Ritmul circadian al organismului este de vina pentru cum ne trezim dimineata, iar un program de somn haotic il poate da foarte usor peste cap.

Corpul nostru este programat sa stie ora la care trebuie sa se culce si cand trebuie sa se trezeasca, asa ca un program regulat de somn te va ajuta sa faci fata mai usor diminetilor. Obisnuieste-te sa te culci la aceeasi ora in fiecare seara si sa te trezesti la fel ziua urmatoare, chiar si in zilele de weekend, cand vei fi tentata sa dormi pana tarziu.

Nu neglija beneficiile luminii naturale

Lumina naturala este cea care ajuta organismul sa se trezeasca.

Daca tragi jaluzelele, iar camera devine foarte intunecoasa, corpul tau va crede ca este inca noapte si nu va declansa procesul de trezire. Aici intervine avantajul luminii, care ii spune corpului sa nu mai produca melatonina, hormonul somnului, asa ca te vei trezi mai usor cand iti suna alarma.

Intra in dus dupa ce te-ai ridicat din pat

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Dusul de dimineata iti pune circulatia in miscare si te poate scapa de senzatia de somnolenta. Daca alternezi temperatura apei iti stimulezi si sistemul limfatic, iar un gel de dus cu o aroma fresh, de menta sau citrice, te va energiza imediat. Acelasi lucru se intampla si daca faci putina miscare imediat ce te dai jos din pat. Nu te gandi insa ca e nevoie sa faci un drum pana la sala; cateva exercitii fizice usoare, de intindere, sunt suficiente pentru a te pune in miscare pentru tot restul zilei. In plus, chiar si putin sport elibereaza in organism endorfine responsabile de buna ta dispozitie.

Inainte sa pui in aplicare aceste metode, asigura-te ca ai parte de un somn odihnitor si de calitate. Orice organism va ceda de epuizare, in timp, daca nu ii acorzi mai mult de patru ore de somn pe noapte si nici cea mai tare cafea din lume nu te poate vindeca de oboseala cronica.

Daca ai probleme cu adormitul seara, incearca sa nu mai bei bauturi cu efect energizant cu patru ore inainte sa te culci, evita mesele grele seara si nu mai folosi telefonul dupa ce te-ai pus in pat. Nu uita ca ritualul de somn nu se poate schimba de pe o zi pe alta, asa ca ai nevoie de multa practica si constanta inainte.

Sursa foto: Shutterstock

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies