Cum sa-ti accelerezi metabolismul! 4 reguli de aur

Cum sa-ti accelerezi metabolismul! 4 reguli de aur
Cum sa-ti accelerezi metabolismul! 4 reguli de aur

Varsta isi spune cuvantul in cazul metabolismului. Iata cum il accelerezi, urmand acesti 4 pasi.

1. Ia micul dejun exact cand te trezesti

Chiar daca nu iti este foame exact cand te trezesti, pana cand iti termini sarcinile matinale, este recomandat sa iei micul dejun. Fie ca este vorba de un mic dejun complex sau de un iaurt cu o portie de cereale, specialistii in sanatate sunt de parere ca micul dejun te ajuta sa-ti accelerezi metabolismul pentru ziua care urmeaza si iti da energia fizica si mentala de care ai nevoie.

2. Fa miscare in timpul zilei

Una dintre cele mai mari lupte pe care le duci in fiecare zi este sa te convingi sa te ridici de la birou si sa faci putina miscare. Nu este vorba ca iti este lene, dar probabil ca ai prea multe sarcini la birou, pe care trebuie sa le rezolvi intr-un timp foarte scurt. De aceea, singurele pauze pe care ti le iei constau intr-o vizita la toaleta sau la frigider, pentru a-ti lua pranzul pe care il mananci tot la birou.

Insa cateva plimbari in timpul zilei te vor ajuta sa-ti stimulezi organismul si creierul. De asemenea, te pot ajuta si sa iti recapeti energia si concentrarea.

3. Mananca gustari de-a lungul zilei

Atunci cand vine vorba de diete, exista o multitudine de informatii disponibile pentru toata lumea. Cateodata, se poate sa ti se para ca exista cate o noua tendinta in diete in fiecare saptamana, fie ca este vorba despre slabit sau despre consolidat muschii.

Gustarile si mesele in portii mici consumate de-a lungul intregii zile sunt benefice pentru metabolismul tau. Cu toate acestea, incearca sa alegi preparate sanatoase, care sa contina proteine.

4. Limiteaza consumul de zahar

Nu ar trebui sa te surprinda faptul ca zaharul nu ii face nicio favoare metabolismului tau. Zaharul scade functiile sistemului imunitar imediat ce este consumat, dupa cum spun expertii in nutritie si sanatate.

Zaharul are nevoie de magneziu pentru a fi metabolizat. Cu alte cuvinte, cu cat consumi mai mult zahar, cu atat mai mult magneziu irosesti. De asemenea, metabolismul tau incepe sa aiba probleme, iar tu vei fi lipsit de energie. Asa ca acele gustari dulci care iti plac atat de mult ar trebui sa fie mai rare sau macar sa fie bazate pe fructe.

sursa: eva.ro
 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Scapa de parul gras doar adaugand asta in sampon!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies