Cum să-ți amenajezi dormitorul în stil romantic

Cum să-ți amenajezi dormitorul în stil romantic
Cum să-ți amenajezi dormitorul în stil romantic

Dormitorul este, prin definiție, un spațiu destinat odihnei și relaxării, așa încât în amenajarea acestuia trebuie să ții cont de alegerea pieselor de mobilier care să îți inducă starea de confort de care ai nevoie.

Este important să faci din acest spațiu unul aerisit și nu prea încărcat, mobilat cu piesele strict necesare.

Dacă optezi pentru amenajarea dormitorului în stil romantic, înseamnă că îți dorești un ambient plăcut și feminin, decorat cu pături și cuverturi deosebite care îți fac plăcere și care vor îndulci acest spațiu.

Stilul romantic își are originile în a doua jumătate a secolului XIX și s-a impus ca reacție la liniile riguroase care defineau stilul neoclasic, dominant până atunci în designul de interior, și nu numai.

În acest stil de amenajare se utilizează culori pastelate, liniștitoare, se pune accent pe decorațiuni și textile cu imprimeuri florale, în aceleași tonuri calde, iar mobilierul, care păstrează un aspect vechi, poate fi pictat.

Cum faci alegerea obiectelor de mobilier și a accesoriilor pentru a amenaja un dormitor în stil romantic? Iată câteva sugestii.

Alege un mobilier somptuos

Mobilierul de inspirație barocă sau romantică este cel care va predomina într-o amenajare în stil romantic.

De aceea, în dormitor, patul, cea mai importantă piesă de mobilier de aici, va fi unul somptuos, decorativ, confecționat din lemn masiv și va atrage, de prima dată, privirile în încăpere. 

Pentru a accentua stilul romantic pe care îl dorești, optează pentru un set complet de mobilier, deoarece, în acest fel, vei păstra un aspect unitar. Chiar dacă este o investiție mai mare, ea va fi cu siguranță una pe termen lung, așa încât nu te teme de această alegere ce îmbină eleganța cu funcționalitatea de care ai nevoie.

Tăblia patului- un element cheie

Este important cum faci alegerea patului și, mai ales, cum arată tăblia acestuia, deoarece ea are un rol important în definirea stilului romantic. Tăblia patului va reprezenta un element cheie pentru a recrea acest stil la tine în dormitor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Tăblia patului dintr-un dormitor romantic atrage rapid privirile și este, de obicei, înaltă, cu linii și curburi evidente și cu detaliile la vedere. În general e confecționată din material textil- catifea, stofă sau piele ecologică- și capitonată, iar culorile sunt în nuanțe pale, pastelate de alb, crem, albastru, violet ori roz deschis. Materialul tapițat este, de obicei, finisat cu ajutorul nasturilor decorativi care împânzesc toată suprafața.

Toate aceste elemente decorative completează și echilibrează în mod rafinat, delicat, aspectul dat de mobilierul și mai ales de patul din lemn masiv. 

Acordă atenție materialelor

Într-un decor romantic, mobilierul, țesăturile și obiectele decorative trebuie să fie în perfectă armonie pentru a crea un aspect unitar și rafinat. De aceea, alegerea materialelor este deosebit de importantă. Alege cuverturi de pat din bumbac de la Favi.ro cu aspect pastelat, feminin, care vor completa decorul romantic pe care îl dorești.

Le regăsești în culori deschise și tonuri de alb, ivoriu, crem, bej, cu imprimeuri florale, delicate. 

Poți completa cu perne decorative în culori intense, care vor oferi o notă interesantă de contrast așternuturilor în culori pale, și vei obține astfel un mix cromatic de efect și ambianța elegantă pe care o dorești. 

Pentru pernele decorative sau draperii, poți opta și pentru alte tipuri de materiale: catifea, mătase ori satin. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Adaugă altă piesă de mobilier elegantă 

Nu este obligatoriu să te limitezi la piesele de mobilier strict necesare în dormitor, adică patul, șifonierul și noptierele. Dacă spațiul îți permite, completează atmosfera cu alt obiect decorativ interesant, cum ar fi un divan sau o canapea micuță, obiecte ce au o curbură interesantă a brațelor. Poți adăuga chiar un fotoliu înalt, elegant, unde să te odihnești seara, cu o carte bună. 

Oricare din aceste piese pot constitui, la rândul lor, un punct de atracție important în încăpere, mai ales dacă sunt realizate dintr-un material de calitate și sunt într-o culoare vie: verde smarald, albastru regal sau vișiniu. 

Ține cont de recomandările noastre de amenajare pentru a crea în dormitorul tău atmosfera elegantă, rafinată, feminină și romantică pe care o dorești. 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies