Gelozia este un sentiment perfect normal, pe care il poate experimenta orice persoana, la orice varsta.
Cum să-ți controlezi gelozia într-o relație: sfaturi de bun augur. Gelozia este un sentiment perfect normal, pe care il poate experimenta orice persoana, la orice varsta, in anumite circumstante. Poate fi chiar draguta, cat timp este furnizata in doze mici. Devine insa daunatoare pentru relatie, daca este scapata de sub control. Iata cateva sfaturi pe care ai putea sa le urmezi, astfel incat sa gestionezi mai usor sentimentul:
Recunoaste ca esti geloasa si constientizeaza consecintele
Devine dificil sa rezolvi o problema, daca nici macar nu admiti ca ar exista una. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa fii sincera cu tine si sa recunosti ca ceva ar putea fi gresit. Identifica-ti sentimentul, aloca-ti timp sa te gandesti daca acesta este justificat sau nu si abia apoi actioneaza.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Fii atenta la ce inseamna gelozia pentru tine, nu pentru altii
Rezolvarea problemei trebuie sa fie scopul final insa este rrecomandat ca, inainte de a incerca sa scapi de gelozie, sa incerci sa intelegi ce iti spune acest sentiment despre tine. Doar asa poti aborda problema ca o oportunitate de a o rezolva, pornind de la ceea ce a provocat-o inca de la inceput. Daca sursa geloziei este o eventuala lipsa de incredere in partenerul tau, atunci situatia trebuie discutata si imbunatatita.
Daca insa, tu doar iti proiectezi nesigurantele asupra partenerului, atunci ar trebui sa lucrezi mai mult la stima de sine, de exemplu.Exprima-ti sentimentele la momentul potrivit
O alta modalitate de a face fata geloziei este sa discuti cu partenerul tau despre felul in care te simti si de ce. Gelozia este un sentiment care poate sa treaca neobservat, daca partenerul tau nu este cu adevarat constient de ceea ce simti in legatura cu anumite situatii.
Atunci cand abordezi subiectul geloziei, este recomandat sa nu iti exprimi la un loc si sentimente de nervozitate ori anxietate. Incearca sa gassesti momentul potrivit pentru a purta o conversatie practica. Cauta sa gasesti un moment in care amandoi aveti timp si nu va aflati intr-o situatie stresanta, pentru ca exista posibilitatea sa se agraveze lucrurile astfel.Citeste si: Ingrediente ale relatiilor sanatoase: Le ai si tu?