Cum să-ți crești cercul de prieteni. 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai mai mulți oameni în jurul tau

cum iti cresti cercul de prieteni
Cum îți crești cercul de prieteni

Mulți sunt de părere că este mai bine să ai mai puțini prieteni, dar adevărați. Cu toate acestea, pentru fiecare persoană este benefic să interacționeze cu cât mai multe persoane și să aibă un număr mai mare de amici pe care se poate baza.

Conform studiilor, relațiile de prietenie pot reduce stresul și pot întreține starea de bine. Pentru mulți dintre noi însă, este destul de dificil să creem relații cu persoane noi, pentru ne mări cercul de prieteni.

Sfaturi care te vor ajuta să-ți crești cercul de prieteni

Fiecare individ are nevoie de o integrare socială, pentru ca viața de zi cu zi să nu fie afectată.

Deși pare dificil, în special pentru persoanele introvertite, să îți mărești cercul de prieteni nu este atât de dificil pe cât ai crede.

Fii dornic să cunoști oameni noi

cum sa ai mai multi prieteni
Cum să ai mai mulți prieteni[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Se oferă flori bărbaților?

Cu fiecare ocazie pe care o primești pentru a cunoaște oameni noi, profită de ea. Cu siguranță au fost momente când ai fi putut cunoaște persoane noi, însă nu ai avut disponibilitatea sau dorința.

Indiferent de context, încearcă să porți un dialog și cu cei pe care nu îi cunoști, nu doar cu cei cu care ești familiar. În acest mod, îți poți creea contacte noi, care îți pot deveni prieteni ulterior.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nu rata ocaziile care ți se ivesc

cum sa ti faci un grup de prieteni
Modalități prin care poți avea mai mulți prieteni[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Totul despre infertilitate. O problemă tot mai des întâlnită în rândul cuplurilor

Cu siguranță sunt momente în care ai refuzat diverse întâlniri, activități sau petreceri. În mod evident, nu putem fi prezenți întotdeauna, însă dacă refuzi de prea multe ori, sunt șanse să nu mai fi invitat atât de des. Toate aceste ieșiri sunt momente oportune pentru a întâlni oameni noi În acest mod, vei învăța să fii mai comunicativ și mai deschis și îți va fi mai ușor să îți mărești grupul de prieteni.

Învață să faci complimente

Un compliment este o modalitate excelentă pentru a sparge gheața, atunci când vrei să începi o conversație. Fii foarte atent ce compliment faci, cât să fie adevărat, iar persoana respectivă să nu simtă că ar fi ceva forțat. Este foarte bine să transmiți energie pozitivă, deoarece în acest mod, persoanele cu care comunici te vor percepe drept o persoană veselă, cu care își doresc să mai discute.

De asemenea, trebuie să știi să și accepți complimentele primite. Cu fiecare ocazie cu care sesizezi ceva plăcut la cealaltă persoană, nu ezita să spui ce ai în minte.

Fii atent la vorbele pe care ți le alegi

nu am prieteni
Sfaturi pentru a îți mări grupul de prieteni[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum se manifestă depresia postnatală. „Mulți spun că nu este o tulburare psihică”

Chiar dacă vorbim de prieteni, trebuie să fii atent la ceea ce spui. Uneori, este esențial să îți măsori vorbele, pentru că poți fi înțeles greșit, chiar dacă intențiile tale erau bune. De asemenea, evită să vorbești despre alți prieteni din grup, cu persoane din același cerc de prieteni.

În acest mod, vei fi perceput drept bârfitor și oamenii vor fi reticienți în ceea ce privește o prietenie cu tine.

Fii cel cu inițiativă

Nu este recomandat să fii o persoană care doar se conformează după ideile altora. Fii curajos și învață să ai și tu inițiativă. Așadar, este esențial să fii cel care propune idei noi de activități. În acest mod, vei fi mai apreciat iar oamenii își vor dori să petreacă mai mult timp alături de tine.

De ce e important să ai oameni apropiați

Cu siguranță calitatea este mai importantă decât cantitatea. Cu toate acestea, este foarte util să avem în preajma noastră cât mai multe persoane pe care ne putem baza. Cu ajutorul acestor oameni, vom reuși să trecem prin situațiile mai grele din viața noastră, dar ne vom bucura și mai mult pentru o veste bună. De asemenea, relațiile interumane sunt unul dintre cele mai importante aspect din viața oricărui individ.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies