Cum să-ți crești părul mai repede: Remedii care s-au dovedit eficiente

cum s aiti cresti parul mai repede
Cum să-ți crești părul mai repede: Remedii care s-au dovedit eficiente

În unele momente, părul nostru pare că nu mai crește și este și afectat de diverși factori externi. Însă știai cum îi poți readuce vitalitatea?

Află din rândurile următoare, care sunt modalitățile pe care le poți aplica pentru ca p ărul tău să fie mult mai rezistent și să crească de la sine.

 

1. Hrănește-ți părul: Modificări dietetice pentru o creștere mai rapidă a părului

Așa cum orice altă parte a corpului tău are nevoie de nutrienți esențiali, la fel și părul tău are nevoie de o combinație de substanțe nutritive pentru a crește sănătos și rapid.

Proteina joacă un rol crucial în acest proces, deoarece foliculii de păr sunt în mare parte compuși din proteine, iar lipsa lor din dietă poate duce la căderea părului. De asemenea, vitaminele, în special cele din complexul B, precum biotina, niacina (vitamina B3) și cobalamina (vitamina B12), sunt esențiale pentru sănătatea părului. Aceste vitamine ajută la transportul oxigenului și al nutrienților către scalp, stimulând astfel creșterea părului. Mineralele precum fierul, zincul și seleniul sunt, de asemenea, importante pentru promovarea unei creșteri sănătoase a părului.

Somonul este o sursă excelentă  de acizi grași omega-3, care hrănesc glanda sebacee din jurul foliculilor de păr. Iaurtul grecesc, bogat în vitamina B5, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui către scalp, în timp ce ouăle oferă o dozare constantă de proteine și biotină, esențiale pentru sănătatea părului. Nu uita de nuci, cum ar fi migdalele, care sunt bogate în biotină, și de stridiile, care sunt încărcate cu zinc!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru micul dejun, încearcă un smoothie cu unt de migdale, adăugat cu spanac, fructe de pădure mixte și o lingură de iaurt grecesc. La prânz, optează pentru o salată de somon la grătar și o felie de pâine prăjită din cereale integrale. La cină, poți începe cu un pateu de ficat de pui bogat în biotină, urmat de o friptură slabă, care este o sursă excelentă de fier, acompaniată de fasole verde sau spanac gătit.

Pentru gustări, semințele de dovleac și citricele sunt opțiuni excelente care te vor menține sătul și îți vor oferi nutrienți esențiali pentru păr. Aceste sugestii nu doar că creează condiții optime pentru creșterea părului, dar contribuie și la sănătatea generală.

Citește și: Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

de ce imi cade parul
Cum să-ți crești părul mai repede: Remedii care s-au dovedit eficiente[Sursa foto: freepik]

Citește și: 4 sfaturi de îngrijire care te ajută să scapi de cearcăne

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

2. Potolește-ți setea părului: Beneficiile hidratării pentru creșterea părului

Apa este esențială pentru obținerea unor fire de păr strălucitoare și sănătoase, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii de casă pentru îmbunătățirea sănătății părului. Aceasta ajută la hidratarea fiecărei șuvițe din interior, îmbunătățind elasticitatea părului și prevenind ruperea cauzată de uscăciune. Menținând un nivel optim de hidratare în organism, te asiguri că părul tău primește nutrienții necesari, ceea ce rezultă în șuvițe pline de vitalitate și strălucire.

Pentru a înțelege mai bine, imaginează-ți cum plantele se ofilesc când nu primesc suficientă apă, dar revin la viață când sunt bine hidratate. La fel, dacă nu acorzi atenție hidratării părului, acesta poate pierde strălucirea și vitalitatea, chiar dacă folosești cele mai bune remedii naturale sau ingrediente pentru creșterea părului. Așadar, atunci când aplici tratamente pentru părul vopsit sau cauți metode de a-ți accelera creșterea părului, nu uita să incluzi apa ca element esențial în rutina ta de îngrijire.

intareste firul de par
Cum să-ți crești părul mai repede: Remedii care s-au dovedit eficiente[Sursa foto: freepik]

3. Obiceiuri de îngrijire a părului care promovează o creștere mai rapidă

  1. Un remediu simplu, dar adesea neglijat pentru creșterea părului este masajul scalpului. Această tehnică relaxantă nu doar că oferă o senzație plăcută, dar stimulează și circulația sângelui către foliculii de păr, promovând astfel creșterea sănătoasă a acestora. Practic, este ca un antrenament pentru rădăcinile părului tău! Adăugând masajul scalpului în rutina ta zilnică de îngrijire a părului, poți accelera considerabil creșterea șuvițelor. Nu ai nevoie de echipamente speciale, folosește doar vârfurile degetelor pentru a aplica o presiune ușoară și mișcări circulare pe scalp timp de aproximativ cinci minute pe zi.
  2. Când te ocupi de îngrijirea naturală a părului, produsele pe care le folosești sub duș sunt extrem de importante. Șampoanele și balsamurile nu sunt toate la fel, mai ales dacă vrei să îți accelerezi creșterea părului. Evită produsele care conțin substanțe chimice dure, ce pot împiedica creșterea sănătoasă a părului, și alege variantele cu ingrediente naturale care stimulează foliculii și întăresc firele. Ingrediente precum biotina, keratina, sau uleiuri naturale precum uleiul de argan sau de jojoba pot avea un impact semnificativ în sprijinirea unei creșteri mai rapide și mai sănătoase.
  3. Instrumentele de coafat moderne ne pot oferi un look fabulos pe termen scurt, dar utilizarea excesivă a căldurii poate cauza daune pe termen lung. Căldura poate sparge și slăbi proteinele din firul de păr, făcându-l mai vulnerabil la deteriorare și încetinind astfel ritmul de creștere. Dacă trebuie să folosești aparate de coafat cu căldură, asigură-te că le folosești cu moderație și aplică întotdeauna un spray de protecție termică înainte.

crestere mai rapida a parului
Cum să-ți crești părul mai repede: Remedii care s-au dovedit eficiente[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 sfaturi de îngrijire care te ajută să scapi de cearcăne

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies