Cum sa-ti decorezi casa in functie de personalitatea ta. Cele mai populare idei de design pe care le poti aplica

Cum sa-ti decorezi casa in functie de personalitatea ta. Cele mai populare idei de design pe care le poti aplica
Cum sa-ti decorezi casa in functie de personalitatea ta. Cele mai populare idei de design pe care le poti aplica

Modern, industrial, traditional, minimalist, scandinav. Cand vine vorba de amenajarea unei locuinte, alegerea stilului este primul lucru pe care trebuie sa il stabilesti.

Nu numai ca iti va da o idee despre ce culori, mobila si materiale sa alegi, dar te va ajuta si sa pastrezi o coerenta a designului in toate camerele.

Cand iti decorezi locuinta trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta iti reflecta stilul si personalitatea, asa ca ne-am gandit sa-ti propunem o lista cu cele mai populare stiluri de design interior si cui i se potrivesc ele cel mai bine:

1.

Stilul modern pare, la prima vedere, un termen destul de larg, dar descrie de fapt o casa organizata pana la ultimul detaliu, lipsita de foarte multe decoratiuni si accesorii. Este un stil masculin ale carui principale avantaje sunt usurinta in amenajare si senzatia de spatialitate.

Locuintele decorate astfel se evidentiaza prin linii curate, clasice, o paleta simpla de culori neutre si materiale care includ metalul, sticla si otelul.

Cuvantul de care trebuie sa tii cont cand optezi pentru un stil modern este simplitatea, iar asta se aplica si in cazul mobilei. Alege astfel de piese de mobilier multifunctionale si materiale confortabile, care pot sa iti organizeze si sa separe eficient spatiul in casa.

Cui i se potriveste: persoanelor active, practice, hotarate si metodice, care apreciaza mai mult functionalitatea lucrurilor

2.

Stilul minimalist a crescut in popularitate in ultimii ani si este o varianta simplificata a celui modern. Cuvantul-cheie care il defineste este “functionalitate” si este perfect pentru persoanele care nu petrec foarte mult timp acasa. Alege culori simple, neutre si putine piese de mobilier, intr-un stil lipsit de excentricitate.

Daca ai un job care presupune sa calatoresti mult, vei fi recunoscatoare ca iti vei gasi mereu casa intr-o ordine perfecta, intrucat o locuinta decorata astfel este mult mai usor de intretinut.

Singurul dezavantaj aici este ca iti va fi greu sa-i dai casei tale o nota de personalitate, dar poti compesa cu un covor cu un imprimeu indraznet, plasat in living sau in dormitor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cui i se potriveste: persoanelor cu un job solicitant, perfectioniste, organizate si eficiente.

3. Stilul industrial are un aer urban si foarte cool, inspirat din designul depozitelor de marfa industriala, de unde isi trage si denumirea. Daca te atrage un astfel de stil trebuie sa stii ca podelele din lemn, un semineu din caramida si finisajele din metal sunt principalele elemente specifice. Mobilierul are un aer vintage, iar aspectul de ansamblu este unul nefinisat.

Paleta de culori include nuante de gri, caramiziu si lemn in culori calde, care contrasteaza puternic cu detaliile metalice din apartament. Pentru a-i da o nota personala, alege cateva tablouri de arta abstracta pentru a completa perfect stilul.

Cui i se potriveste: persoanelor extrovertite, impulsive, dependente de adrenalina, cu un stil de viata foarte activ

4. Stilul traditional se evidentiaza prin mobilierul masiv, in tonuri inchise, aproape sobre, si materiale precum catifeaua, matasea sau brocartul.

O astfel de locuinta are un aer vechi si nobil, dar dezavantajul este ca vei avea nevoie de foarte mult spatiu pentru a reda corect acest stil. Decoratiunile traditionale includ materiale brodate, lustre elegante, draperii cu un aer regal si poti incorpora un tapet in culori calde pe pereti.

Cui i se potriveste: persoanelor conservatoare, atente la detalii, perfectioniste, motivate

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

5. Stilul boho-chic este foarte atragator mai ales pentru persoanele tinere. Are un aer cool si indraznet, iti permite sa folosesti culori tari in combinatii inedite si se bazeaza foarte mult pe decoratiuni neconventionale. Aici vei vedea adeseori sticle folosite pe post de lampi sau covoare pe pereti. Regulile de care trebuie sa tii cont sunt putine si avantajul este ca o casa decorata astfel iti poate reflecta perfect personalitatea, avand rolul unei carti de vizita.

Cui i se potriveste: persoanelor excentrice, neconventionale sau rebele, pasionate de arta

Indiferent de cum alegi sa-ti decorezi casa, nu uita ca cel mai important lucru este sa te simti confortabil in casa ta, asa ca investeste in cateva piese de calitate si personalizeaza-ti spatiul cu decoratiul care sa-ti reflecte stilul si care sa aiba o poveste frumoasa in spate.

Sursa foto: Shutterstock

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies