Cum sa-ti decorezi mica gradina de pe balcon

Cum sa-ti decorezi mica gradina de pe balcon
Cum sa-ti decorezi mica gradina de pe balcon

Cand te muti intr-un mic apartament de bloc, vei ajunge sa duci dorul gradinii de acasa, atat de verde, vie si plina de culoare. Nu trebui sa te intristezi, insa.

Poti avea micul tau colt de natura chiar pe balcon. Nu iti trebuie decat cateva flori de primavara, decoratiuni si muuulta imaginatie. In articolul care urmeaza, iti vom arata cum sa transformi balconul inghesuit si plictisitor intr-o mini gradina vesela si parfumata.

Un alt fel de iarba

In locul clasicului covoras tern pe care il gasim in orice balcon, investeste intr-o mocheta sau un covor shaggy pufos si verde care va imita culoarea si textura ierbii.

Iar daca ai ramas cu cateva placi de parchet de la ultima redecorare, nu te sfii sa le folosesti si pe ele pentru a da o nota mai naturala micii tale gradini. In cazul in care dispui de ceva mai multe resurse financiare, lucreaza cu cineva pentru a construi o platforma de lemn pe care sa o inconjori de pietre.

Economiseste spatiu

Balconul este deja un spatiu foarte mic. Ca sa-l faci sa para mai aerisit si sa ai loc de mai multe flori, iti recomandam ghivecele suspendate de tavan sau agatate de balustrada. Nu numai ca vei economisi spatiu, dar vei fi inconjurata de natura din fiecare unghi.

Un loc pentru relaxare

Investeste intr-o masuta de cafea din lemn si in doua scaune pe care sa le asezi intr-un colt.

Astfel, cand vremea tine cu tine, vei putea sa te bucuri in liniste de o cafea sau un ceai in mica ta gradina improvizata.

Suport pentru plantele agatatoare

Daca te simti creativa intr-o zi sau doar vrei sa-ti testezi abilitatile practice, iti poti incerca mana la un suport din lemn pentru plantele agatatoare. Poti planta apoi iedera, floare de ceara sau passiflora.

Astfel, te vei bucura de un balcon cu aspect exotic si verde.

Recicleaza

Daca ai un mic dulap pe care te gandesti sa-l arunci, mai gandeste-te o data. Il poti modifica intr-un frumos suport pentru ghivecele tale cu flori. Taie-l si transforma-l intr-un raft rustic care iti va permite sa aduci si mai multe flori dar sa economisesti si spatiu in acelasi timp.

Frumusetea e in detalii

Aici vorbim despre micile decoratiuni care iti vor inveseli si mai mult mini-gradina. Statuete din lemn, lampioane, lumanari sau mici tablouri vintage, toate sunt detalii care vor adauga o nota si mai personala si primitoare spatiului de pe balcon.

Ai grija la lumina

Iti recomandam sa folosesti mici lampioane sau siraguri de beculete pe care sa le agati pe pereti sau sa le strecori printre flori.

Iti vor oferi o lumina delicata si calda, numai buna sa te insoteasca la cafeaua de seara sau cand citesti pe balcon intr-o noapte senina de vara.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

A gasit un sarpe in gradina, cu o umflatura ciudata. Cand veterinarul a scos ce era in el, a ramas fara cuvinte

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Magia se intampla la Targul de Sanziene de la Gradina cu Artisti

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies