Cum sa-ti detoxifici organismul, inainte de mesele copioase de sarbatori

Cum sa-ti detoxifici organismul, inainte de mesele copioase de sarbatori
Cum sa-ti detoxifici organismul, inainte de mesele copioase de sarbatori

Craciunul vine cu surprize si cadouri, dar si cu mese copioase. Pentru a te asigura ca vei reuti sa treci cu brio si de caltabosii, fruptura de porc si sarmalele de la masa traditionala de Craciun, cel mai indicat ar fi sa-ti pregatesti organismul cu o cura de detoxifiere.

Pentru a evita indigestiile neplacute, imediat dupa mesele greoaie de Craciun, cel mai bine ar fi sa iti pregatesti organismul intr-un mod corespunzator, iar culinar.ro vine cu cateva sugestii:

Iata principalele sfaturi de care ar trebui sa tii cont.


1. Asigura-te ca te hidratezi corect! Bea cel putin doi litri de apa pe zi si renunta la cafea si bauturi alcoolice. Stim ca diminetile fara o ceasca de cafea dulce cu lapte par sa isi piarda din farmec, dar o poti inlocui cu un ceai aromat sau cu un suc natural de fructe

2.

Stai la distanta de produsele de patiserie si de dulciuri. Daca iti este pofta de ceva dulce, incearca un smoothie de fructe (cu ananas si mango sau portocale si grepfruit)

3. Mananca la ore fixe. Programul ideal al meselor intr-o zi arata astfel: micut dejun, o gustare, pranzul, a doua gustare si cina. Nu sari peste aceste mese si in special peste micul dejun, deoarece foamea te va ajunge din urma si vei fi mai tentata sa mananci ceva nesanatos

4.
Mezelurile, conservele, faina alba si alimentele prajite trebuie sa dispara de pe lista ta de cumparaturi. In plus, incearca sa mananci carne mai rar si doar de pui sau de peste. Evita grasimile si vei fi surprinsa de cat de fresh te vei simti!

5. Redescopera bogatia de arome din sucurile de fructe. Mergi la piata, alege fructele care ti se par cele mai proaspete si incearca tot felul de combinatii delicioase.
Cu un robot de bucatarie bun si putina imaginatie vei obtine niste sucuri mult mai bune si mai sanatoase decat cele de la magazin

6. Asigura-te ca organismul tau primeste necesarul de fibre consumand tarate, cereale, paine neagra cu seminte si cat mai multe legume cu frunze verzi crude

7. Include in alimentatia ta si produse lactate slabe. Vei vedea ca o cana de iaurt proaspat in care ai amestecat o lingura de tarate iti va oferi senzatia de satietate si iti va ajuta tranzitul intestinal

8.
Nu te teme ca mancarea va fi fara gust. Un pranz cu file de peste cu ierburi aromatice pregatit la aburi si o salata de cruditati cu iaurt nu sunat atat de rau, nu-i asa? Tine minte ca mancarea sanatoasa este plictisitoare si fada doar daca tu vrei asta. Daca ai aproape plicurile si borcanasele cu condimente, mancarea va fi delicioasa indiferent de alimentele folosite.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies