Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă

cum sa ti detoxifiezi pielea acasa
Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă

Pe lângă tenul nostru, chiar și restul pielii are nevoie de o îngrijire atentă. Insă știați cum o puteți detoxifia chiar acasă?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți detoxifia pielea, chiar acasă, prin intermediul unor tratamente ușor de realizat.

 

Rutină de periaj uscat

O primă rutină pe care o puteți implementa chiar acasă, astfel încât pielea să aibă parte de beneficiile de care are nevoie pentru a se păstra sănătoasă, este reprezentată de rutina de periaj uscat.

Mai exact, această rutină este o metodă destul de veche, iar așa cum îi spune și numele, implică periajul pielii în momentul în care aceasta este uscată, chiar înainte de a face duș. Prin intermediul acestei rutine, veți îndepărta celulele moarte ale pielii și veți scăpa automat și de toxinele din organism, care pot reduce celulita. Această rutină stimulează totodată și sistemul limfatic, precum și circulația sângelui către piele, ceea ce face ca toxinele să fie eliminate mult mai ușor din organism.

Înainte de a pune în aplicare o astfel de rutină, se recomandă să folosiți o perie cu peri naturali, să evitați periajul pe față în părțile intime, sau pe zonele în care există erupții cutanate. În cazul în care vă doriți să faceți această rutină și în ceea ce privește tenul, ar trebui să achiziționați perii specifice care sunt potrivite pentru uz facial. Acum, tot ce trebuie să faceți este să aveți în casă o perie uscată, specială pentru această rutină, iar chiar înainte de a face duș, trebuie să periați pielea în timp ce direcționați mișcările spre

inimă, mai exact începând de la picioare, spre umeri, proces care are loc timp de aproximativ 5 minute, Iar imediat după acest interval de timp puteți face duș liniștite.

Citește și: 10 fructe pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Perle negre ale naturii. Descoperă bogăția nutrițională și delicii culinare cu mure

Baie de detoxifiere

O altă practică pe care o puteți utiliza, pentru a vă asigura că veți avea parte de o detoxifiere completă a pielii, este reprezentată și de băi. Scopul principal al acestora este de a elimina toate toxinele din corp, dar și de pe piele, iar totodată se relaxează mușchii și se îmbunătățește circulația. Indiferent că este vorba despre o baie de detoxifiere cu sare fină, sare de mare, ceai verde, oțet de mere sau cafea, acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le puteți pune în practică pentru o piele mai sănătoasă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Baie de detoxifiere cu sare fină

O primă idee pe care o puteți aborda este reprezentată de baia de detoxifiere cu sare fină, acolo unde veți avea nevoie de o cană de sare fină, in lunile reci și de 1/2 de cană de ulei de măsline și de apă caldă.

Tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu suficientă apă caldă, ulterior să adăugați cana de sare fină și să amestecați bine pentru ca aceasta să se dizolve, iar în cazul în care vă aflați într-o lună rece în momentul în care faceți această detoxifiere, puteți adăuga după ce s-a dizolvat sarea și ulei de măsline, pentru a avea parte de beneficii suplimentare. Imediat apoi trebuie să vă înmuiați întregul corp, până la gât, în această apă, timp de aproximativ 30 de minute.
După acest interval de timp, puteți să vă spălați ca în mod normal.

Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Baie de detoxifiere cu ceai verde

O altă idee de luat în calcul, în cazul în care nu vă doriți să utilizați sare fină, puteți apela la ceaiul verde, acolo unde veți avea nevoie de 5 pliculețe de ceai verde și de apă fierbinte. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu apă fierbinte și să lăsați pliculețele de ceai verde să se înmoaie în această apă, timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, în momentul în care apa s-a răcit deja ușor, și este suficientă pentru corp, vă puteți băga în cadă și să stați așa timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, puteți să vă spălați ca în mod normal.

bai pentru o piele mai sanatoasa
Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Baie de detoxifiere cu sare de mare

In cazul în care nu preferați sarea fina, puteți să faceți o astfel de baie și cu sare de mare, acolo unde veți avea nevoie de 2 căni de sare de mare și de apă caldă. Tot ce trebuie să faceți este să porniți apa fierbinte și să umpleți cada atât cât vă doriți, pentru ca ulterior să adăugați și cănile de sare de mare ci să amestecați pentru ca aceasta să se dizolve. Imediat apoi vă puteți înmuia corpul în această apă infuzată cu sare de mare, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp puteți să vă spălați ca în mod normal.

scrub pentru piele acasa
Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Baie de detoxifiere cu otet de mere

Pentru o piele mai sănătoasă  și pentru o detoxifiere completă, o puteți face și cu oțet de mere, acolo unde veți avea nevoie de 2 căni de oțet de mere, apă caldă și 5 picături din uleiul esențial preferat (lavandă, mentă, mandarină, arbore de ceai). Tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu apă caldă, atât cât vă doriți, pentru ca ulterior să adăugați cănile de oțet de mere, dar și picăturile de ulei esențial. Imediat apoi, timp de aproximativ 30 de minute vă puteți înmuia corpul în această apă și să vă relaxați.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

rutina de periaj uscat
Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Baie de detoxifiere cu cafea

Nu în ultimul rând, puteți să faceți o astfel de detoxifiere și cu cafea, acolo unde veți avea nevoie de o cană de zaț de cafea, apă caldă, dar și 1/4 de cană de ulei de măsline. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu apă caldă atât cât vă doriți și să amestecați zațul de cafea în uleiul de măsline, în prealabil, iar acest amestec să fie folosit ca un scrub pe tot corpul, iar după ce v-ați spălat în mod normal, timp de aproximativ 10 minute trebuie să vă înmuiați în apa caldă, cu scrubul pe corp, iar ulterior după acest interval de timp să îl îndepărtați.

remedii pentru o piele mai sanatoasa
Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]

Masaj cu ulei fierbinte

O altă variantă prin intermediul căreia puteți să aveți parte chiar acasă de o detoxifiere a pielii, pe lângă periajul uscat sau băile menționate anterior, este reprezentată și de masajul cu ulei fierbinte. Prin intermediul acestei opțiuni vă veți relaxa foarte mult pielea, iar procesul va ajuta la detoxifierea acesteia, prin intermediul stimulării circulației sângelui, dat fiind faptul că uleiurile hrănesc și netezesc pielea, pentru ca la final aceasta să fie mult mai moale și strălucitoare.

Înainte de a pune în aplicare un astfel de masaj, se recomandă să nu încălziți prea mult amestecul de ulei. Acum că am înțeles acest aspect, pentru masajul cu ulei fierbinte veți avea nevoie de ulei virgin de cocos, ulei de migdale și ulei de măsline virgin, amestecând cantități egale din toate aceste uleiuri menționate, însă în cazul în care obișnuiți să folosiți un alt fel de ulei esențial, puteți adăuga câteva picături la alegere. Acest amestec trebuie apoi încălzit ușor, nu opărit în niciun caz, iar ulterior aplicat pe toată fața și corp și masat timp de câteva minute, apoi lăsați să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, iar după acest interval de timp se recomandă să faceți duș cu apă caldă. În cazul în care totuși nu știți cum să procedați la un astfel de masaj cu ulei fierbinte, poate că ar trebui să încercați celelalte variante menționate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Cum să-ți detoxifiezi pielea acasă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Perle negre ale naturii. Descoperă bogăția nutrițională și delicii culinare cu mure

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies