Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta

Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta
Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta

Află din rândurile următoare cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv.

În orice relație, fie că vorbim despre prietenie, iubire sau o relație profesională este foarte important să-ți exprimi emoțiile și sentimentele astfel încât acestea să fie înțelese. Multe persoane se confruntă cu problema verbalizării emoțiilor și sentimentelor, iar de acolo pleacă numeroase stări de anxietate, dezamăgire sau tristețe.

Este foarte important să comunici cu cel de lângă tine despre ceea ce simți, dar la fel de important este să o faci într-un mod pozitiv, mai ales atunci când vorbim despre o relație de cuplu.

Află din rândurile următoare cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv și cum te pot afecta sentimentele neîmpărtășite.

Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv

Citește și: Cum îți dai seama că el este alesul. 6 semne care-ți arată că „e ce trebuie”

Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta
Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta[Sursa foto: pexels]

Vorbește deschis cu partenerul          

Într-o relație comunicarea este cheia reușite. Trebuie să înțelegi că partenerul tău este tot om și din păcate nu îți poate citi gândurile. Astfel, dacă vrei ca emoțiile și sentimentele tale să fie înțelese, atunci trebuie să vorbești despre ele. Nu încerca să adopți subiecte atât de importante și de delicate pe ocolite și spune direct ce te deranjează și cum ai vrea să se rezolve problema.

Cunoaște-ți sentimentele

Este foarte greu să vorbești despre sentimentele tale dacă nici tu nu le înțelegi. Nu uita că tu reprezinți cea mai importantă persoană din viața ta și de starea ta de spirit depinde reușita oricărei relații sociale pe care o ai. De aceea, este foarte important să te cunoști pe tine însăți, să știi să îți identifici corect emoțiile și sentimentele, astfel încât să exprimi clar ceea ce simți.

În acest caz, specialiștii în domeniu recomandă diverse cursuri de autocunoaștere și de gestionare a sentimentelor care cu siguranță te vor ajuta nu doar în relația de cuplu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Descrie sentimentul

Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta
Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta[Sursa foto: pexels]

De multe ori este foarte greu să știi sau să înțelegi ceea ce simte cel de lângă tine dacă nu ești și tu în situația respectivă.

De aceea, dacă ai avut o zi grea la locul de muncă și ai ajuns acasă, hotărâtă să-i spui partenerului despre cât de urât s-au comportat colegii cu tine, dar el face parte dintr-un colectiv de colegi foarte fain, atunci lui îi va fi mult mai greu să-ți înțeleagă sentimentele.

În acest caz l-ai putea ajuta dacă ai descrie puțin ceea ce simți pentru a-l ajuta să înțeleagă cum s-ar simți în pielea ta.

Folosește cuvinte simple, dar clar, care au o însemnătate puternică.

Învață să gestionezi sentimentele negative

În viață și mai ales în relația de cuplu nu este întotdeauna lapte și miere. De aceea, mai devreme sau mai târziu te vei confrunta și cu anumite sentimente negative pe care este foarte important să înveți să le gestionezi în mod corect. Sentimentele nu sunt corect sau greșite, acestea pot fi pozitive sau negative și dacă cu cele pozitive este mai ușor de lucrat, ei bine, atunci când vorbim de cele negative trebuie să dai dovadă de

stăpânire de sine. Încearcă să nu arunci asupra partenerului frustrările și emoțiile tale negative, mai ales dacă nu el este vinovat de cum te simți tu.

Lasă gândurile negative să dispară

Pe cât de important este să îți înțelegi și să verbalizezi emoțiile și sentimentele tale, pe atât de important este să le lași să dispară. Nu te agăța de o emoție negativă și nu o lăsa să te controleze. În momentul în care vezi că problema s-a rezolvat și totul a revenit pe calea cea dreaptă, lasă în urmă trecutul și bucură-te de prezent.

Cum te pot afecta sentimentele neîmpărtășite Citește și: Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum te pot afecta sentimentele neîmpărtășite
Cum te pot afecta sentimentele neîmpărtășite[Sursa foto: pexels]

Sentimentele neîmpărtășite, mai ales cele de iubire pot avea numeroase efecte negative asupra unei persoane, dar este foarte important să știm cum să gestionăm această situați astfel încât să nu le lăsăm să ne afecteze.

Principalul efect negativ pe care îl poate aduce un sentiment neîmpărtășit este stima de sine scăzută, ce reprezintă o problemă des întâlnită mai ales în cazul femeilor.

Potrivit specialiștilor în domeniu, acest sentiment se diminuează odată cu apariția unei alte persoane care vă va împărtăși sentimentele.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

5 Sfaturi pentru rezolvarea problemelor în cuplu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies