Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural

scrub pentru buze
Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural

Se pare că puteți utiliza anumite scrub-uri și măști pentru buze, astfel încât acestea să devină mai moi în mod natural. Insă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, cum vă puteți face buzele moi și să-și capete nuanța naturală, într-un mod cât mai simplu.

 

7 scrub-uri și măști pentru buze moi

Scrub cu zahăr și lămâie

Prima metodă pe care o puteți încerca astfel încât buzele să devină din nou moi și să își capete nuanța naturală este reprezentată de prepararea unui scrub cu zahăr și lămâie.

Dat fiind faptul că pielea buzelor este subțire și sensibilă, aceasta este mult mai predispusă să fie afectată de condițiile meteorologice sau de deshidratare, ceea ce înseamnă că nuanța lor inițială și naturală de roz se va pierde treptat. Acest scrub cu zahăr și lămâie este utilizat deseori pentru a scăpa de stratul de piele moartă și de pete uscate, dat fiind faptul că granulele de zahăr se topesc pe măsură ce sunt aplicate pe buze, adăugând un strat de protecție în timp ce le exfoliază, iar lămâia ajută la reducerea pigmentării.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de zeamă de lămâie cu 1/2 de linguriță de zahăr granulat, iar amestecul se va tampona pe buze folosind degetele, apoi frecați ușor cu mișcări circulare, până când zahărul se dizolvă. Spălați apoi scrub-ul și aplicați un balsam de buze, proces care se poate repeta o dată pe săptămână.

Citește și: 13 sfaturi pentru îngrijirea părului brunet

Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 reguli de frumusețe pe care femeile de la Casa Regală trebuie să le respecte

Scrub cu ulei de măsline și sare

O altă idee de scrub pe care o puteți pune în aplicare astfel încât să readuceți nuanța naturală a buzelor, este reprezentată de cel cu ulei de măsline și sare.

Acesta este un alt exfoliant natural pe care îl puteți utiliza în special dacă buzele sunt uscate, dat fiind faptul că boabele de sare ajută la exfolierea acestora, iar uleiul de măsline acționează ca o cremă hidratantă care face scrub-ul să fie totodată și ușor de aplicat.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de ulei de măsline cu 1/2 de linguriță de sare, iar amestecul să fie aplicat pe buze, folosind mișcări circulare timp de aproximativ 5 minute, iar după acest interval de timp ștergeți crabul cu o cârpă umedă și aplicați balsam de

buze, tratament care se poate aplica o dată pe săptămână.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Sfeclă roșie

In cazul în care vă doriți ca buzele să fie din nou roz iar totodată și moi, puteți aplica sfeclă roșie ca o metodă naturală de a readuce culoarea naturală a buzelor la viață, utilizând pigmentul natural și antioxidanții de vișiniu regăsiți în sfecla roșie.

Tot ce trebuie să faceți este să radeți o bucată mică de sfeclă roșie pe răzătoare, după ce ați spălat o și ați decojit o așa cum trebuie, ulterior să scoateți sucul din sfecla roșie pe care ați ras o, iar cu degetele veți tampona sucul pe buze, așteptați să acționeze timp de 15 minute, iar după acest interval de timp, clătiți buzele, proces care se poate repeta o dată la 2 zile.

Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Struguri roșii și lime

In cazul în care nu aveți la îndemână sfeclă roșie, pentru a putea reda nuanța naturală a buzelor puteți utiliza și struguri roșii și lime, dat fiind faptul că strugurii roșii sunt bogați în resveratol, un antioxidant care ajută la protejarea pielii de stresul oxidativ, dar și de daunele solare. În același timp, zeama de lămâie va ajuta la reducerea pigmentării.

Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți zeama de la un strugure roșu și proaspăt, iar pe aceasta să o amestecați cu 5 picături de zeamă de lime, iar folosind degetele, aplica ții amestecul pe buze și lăsați să acționeze 15 minute, după acest interval de timp clătiți și repetați procesul o dată la 2 zile.

cum sa ai buze mai moi
Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Aloe vera și miere

Chiar și aloe vera poate să funcționeze atunci când vă doriți ca buzele să reia culoarea naturală a lor, în momentul în care o veți combina cu mierea. Aceste 2 ingrediente adaugă hidratarea necesară buzelor, iar automat acestea își vor relua nuanța naturală de roz.

Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine o frunză de aloe vera, iar cu un cuțit curat să o curățați și să extrageți gelul, pe care ulterior îl veți plasa cu dosul unei linguri. Conținutul rezultat de la aloe vera se va amesteca cu o linguriță de miere, iar acest amestec se va aplica pe buze și se va lăsa să acționeze timp de 15 minute, după acest interval de timp veți clăti cu apă, procesul se poate realiza o dată la 2 zile.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

cum sa ai buze mai roz
Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Lapte și petale de trandafir

Chiar și florile pot ajuta în acest sens, mai exact petalele de trandafir, combinate cu laptele. Se pare că laptele hidratează pielea, iar dat fiind faptul că în petalele de trandafir regăsim pigment roz, acesta ne poate ajuta ca buzele noastre să își reia nuanța naturală.

Tot ce trebuie să facem este să luăm 5 petale de trandafir proaspăt înflorite, iar cu ajutorul unui mojar să le transformăm într-o pastă, peste care vom adăuga 2 lingurițe de lapte, amestecăm iar conținutul se tamponează pe buze cu degetele, lăsăm să acționeze 15 minute, iar apoi clătim și aplicăm un balsam de buze. Procesul se poate repeta o dată la 2 zile.

buze roz in mod natural
Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]

Zmeură și căpșune

Nu în ultimul rând, puteți utiliza atât zmeura cât și căpșunele pentru a putea reda culoarea naturală a buzelor dar și pentru a le hidrata totodată. Se pare că vin în ajutor pigmenții natural și antioxidanții regăsiți atât în zmeură cât și în căpșune, care ajută atât la protejarea buzelor, cât și la oferirea nuanței naturale.

Tot ce trebuie să faceți este să zdrobiți o zmeură și 1/2 de căpșună de mărimi medii, împreună, conținutul se va aplica pe buze cu degetele, lăsați să acționeze 15 minute înainte de a clăti, proces care se poate repeta o dată la 2 zile.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

masti pentru buze
Cum să-ți faci buzele roz și moi în mod natural[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

5 soiuri de lalele care hipnotizează orice privitor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies