Cum să-ți îngrijești tenul când faci sport afară

Cum să-ți îngrijești tenul când faci sport afară
Cum să-ți îngrijești tenul când faci sport afară

A revenit timpul să facem mișcare în aer liber după bunul plac. Și vremea pare să fie în acord cu dorințele noastre. Dar înainte să dăm fuga afară, e important să ne amintim de tenul nostru și de stresul pe care factorii externi îl pot cauza la nivelul pielii. Dacă perioada în care am stat mai mult acasă a fost benefică din acest punct de vedere, acum e timpul să luăm câteva măsuri simple de îngrijire.

Nu-i nevoie de prea multe produse și, oricum, le poți cumpăra pe toate cu un card de credit.

Pregătește pielea

În timpul efortului vei transpira și e normal să se întâmple așa. Este mecanismul prin car pielea elimină toxinele. Ultimul lucru pe care-l dorești este să blochezi porii acestui mecanism. Din păcate, machiajul sau cosmeticele pentru față nu lasă pielea să respire foarte bine.

Înainte să începi exercițiul fizic, curăță fața cu un săpun delicat sau pur și simplu șterge pielea cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat puțină apă micelară de calitate. Pielea fiecăreia este diferită, așa că e bine să monitorizezi evoluția tenului pe parcurs. Dacă vezi că apar coșuri sau alte probleme, poți integra o cremă blândă în această rutină de pregătire, dar nu uita să o aplici într-un strat foarte subțire.

Folosește protecție solară

Însă cea mai bună cremă pe care o poți folosi când faci sport afară sau chiar și când ieși la plimbare este crema solară. Alege una cu factor de protecție de cel puțin 30 și aplic-o pe toate porțiunile expuse: față, mâini, gât, piept și spate. De asemenea, e util să alegi un produs rezistent la transpirație, care nu-și va diminua efectul după primele exerciții.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Răcorește-ți tenul după efort

Când sportul se încheie, mușchii se relaxează, iar tenul simte și el nevoia să fie calmat. Căldura corpului din timpul exercițiului fizic, coroborată cu cea a soarelui, are un efect dăunător asupra pielii și îi inhibă posibilitatea de a se reface.

Cel mai bine e să treci sub duș imediat ce ajungi acasă. Dar e suficient să-ți clătești doar fața cu apă rece, în lipsă de alte posibilități. Recomandarea este să insiști până observi că roșeața trece și tenul își recapătă cât de cât culoarea sa naturală. Un alt pont este să aplici o mască răcoritoare de față, pe bază de castravete, piersică sau morcov, dacă timpul îți permite. 

Apa termală

După ce ai transpirat, te-ai încins, te-ai curățat, te-ai clătit, te-ai răcorit, pielea are tendința să se usuce foarte repede. Este important să închei tot ritualul cu un gest pe cât de ușor, pe atât de reconfortant. Pulverizează puțină apă termală și las-o să se usuce de la sine pe tenul tău, pentru a-l păstra hidratat după tot acest efort.

Poți să-ți personalizezi ritualul de îngrijire cum dorești, cât timp respecți principiile de bază. Nu ai nevoie de foarte multe produse, dar pentru toate există o modalitate simplă de plată. Folosește CardAvantaj, fie că mergi în magazin sau comanzi produsele online, și plătește totul în rate fără dobândă*.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies