Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie

Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie
Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie

Furia este o emotie negativa care nu trebuie niciodata lasata sa mocneasca in interiorul nostru.

Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie. Furia este o emotie negativa care nu trebuie niciodata lasata sa mocneasca in interiorul nostru. Aceasta trebuie scoasa afara, insa este extrem de important sa se faca intr-un mod sanatos si constructiv, nu distructiv. Multi dintre noi aleg sa o reprime in loc sa o exprime, pentru ca nu stiu cum sa faca asta in mod sanatos. Altii, si mai rau, explodeaza precum un vulcan, ranindu-se pe ei si pe cei din jur.

Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie
Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie[Sursa foto: PixaBay]

Factori care declanseaza furia

Motivele care declanseaza sentimental de furie sunt extrem de variate si subiective de la om la om. Fiecare om este sensibil din anumite puncte de vedere si poate deveni extrem de reactiv. Deseori aceste sentimente intense reprezinta conflicte profunde nerezolvate care nu au fost abordate. Alte motive includ felul in care cineva te face sa te simti, cu mar fi lipsa de respect sau atitudinea superioara a altcuiva, te simti amenintata ori iti este invadata intimitatea, abuzul fizic, sentimentul de speranta pierduta, sentimentul de a fi neputiincios,

nu iti mai gasesti locul, nivelul ridicat de stres ori anxietate.

Un pas important in tratarea furiei poate fi identificarea probelmelor ori a experientelor din trecut care contribuie la construirea acestei stari. Printre principalele semne ale furiei sunt vocea ridicata, vorbele grele si amenintarile, autovatamarea, vatamarea altor persoane, distantarea, distrugerea bunurilor.

Recunoasterea faptului ca nu ai fost invatata sa iti gestionezi furia este primul pas pentru a intelege de ce furia se transforma in emotii si circumstante nesanatoase la maturitate.

Apelarea la un psiholog poate ajuta in rezolvarea acestui aspect, prin identificarea sursei si apoi rezolvarea sa.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie
Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie[Sursa foto: PixaBay]

Poate fi furia o emotie pozitiva?

Furia poate fi sanatoasa, daca stii ce sa faci cu ea. Te indeamna sa iti rezolvi problemele pentru ca nu iti doresti ca starea ta si felul tau de a fi sa fie influentate de aceasta incurcatura.

Furia poate fi o emotie pozitiva atunci cand o folosesti pentru a rezolva probleme si recunoaste conflictele. Sa iti exprimi furia intr-un mod sanatos inseamna sa iti faci timp sa respiri, sa lucrezi prin emotii si sa dezvolti solutii sanatoase. Aceasta poate insemna sa tii un jurnal in care iti scrii gandurile, sa stabilesti limite si inainte de a lasa furia sa puna stapanire, sa recunosti conflictul si sa gasesti rapid solutii.

Citeste si: Cum sa ramai calma în situații stresante

Citeste si: Ce sa NU faci, pentru a ajunge in cea mai buna forma a vietii tale

 

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies