Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

cum sa iti lasi cainele acasa in siguranta
Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță

În unele momente, animalul de companie este nevoit să rămână și singur acasă. Însă știați ce măsuri de siguranță trebuie să luați?

Aflați din rândurile următoare, ce trebuie să știți înainte de a vă lăsa câinele singu r, acasă, atunci când sunteți la serviciu, în vacanță sau într-o scurtă ieșire.

 

1. Pregătirea pentru cușcă

Antrenamentul în cușcă este cel mai bun lucru pe care îl puteți face cu orice câine, dar este deosebit de important dacă lăsați cățelul singur pe tot parcursul zilei! Permite puiului tău să rămână în siguranță acasă în timp ce lucrezi.

Înțelege, totuși, că nu este posibil să-ți arunci cățelul în cușcă și să rămâi plecat pentru o perioadă lungă de timp. Asigurați-vă că cusca cățelușului este un loc sigur și pentru el. În acest fel, el se va simți în continuare în siguranță când plecați. Antrenamentul reduce și comportamentul distructiv, atât acasă, cât și departe. Pentru un confort maxim, adăugați ceva în cușca lor. Asigurați-vă că îl umpleți cu ceva care este sigur pentru cățelul dvs.

Citește și: 10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul

sfaturi caini
Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Sfaturi de călătorie pentru câini: 9 elemente esențiale pe care trebuie să le ai

2. Limite de timp

Nu lăsați un cățel  singur prea mult timp. Este posibil să lăsați cățelul singur pentru aproximativ patru ore. Nu este o idee bună să lăsați un cățel singur pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi opt ore consecutive. Când lăsați un cățel singur în timpul zilei, ar trebui fie să faceți o pauză la fiecare două până la trei ore pentru a-l verifica, a-l plimba și a-l spăla.

În caz contrar, cățelușul tău va face fie o mizerie în cușca lui, fie se va simți foarte inconfortabil. Cu excepția cazului în care lucrezi în ture de noapte și obișnuiești cățelul să stea singur în timpul zilei, este absolut necesar să angajați un îngrijitor de animale de companie dacă intenționați să lăsați cățelul dvs. singur în timpul nopții.

ingrijire caini
Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță[Sursa foto: freepik]

3. Alege un loc bun

Veți dori să găsiți o locație sigură pentru a-l lăsa singur acasă dacă alegeți să evitați antrenamentul în cușcă. Nu este o idee bună să-ți dai puiului tău libertate totală în timp ce ești departe de el. Este atât nesigur pentru cățelul tău, cât și pentru lucrurile pe care le deții. Cățeii mestecă în mod natural, dar atunci când sunt speriați sau plictisiți, încep să mestece și mai mult.

Optați pentru o spălătorie, o cameră cu noroi sau o bucătărie închisă atunci când lăsați cățelul singur acasă fără cușca lui. Deoarece au faianță aproape întotdeauna, care poate fi curățată ușor, aceste zone îi fac mai rezistente. Asigurați-vă că orice fire periculoase sunt închise sau deconectate.

Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță[Sursa foto: freepik]

4. Apă și mâncare

Când lăsați un cățel singur, nu lăsați mâncarea să se prăbușească.

În general, doriți să aveți un program de hrană pentru cățelul dvs. Acest aspect controlează frecvența cu care trebuie să își facă nevoile, pe lângă faptul că este important să rămână într-un program. Veți dori să lăsați apă pentru toți. Asigurați-vă că puneți apa într-un vas care nu se vărsă ușor dacă sunteți nou în utilizarea cuștii. Chiar dacă alegeți o cameră închisă, tot trebuie să vă asigurați că puiul tău de companie nu va trebui să-și arunce vasul cu apă.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

masuri de siguranta pentru animalele de companie
Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță[Sursa foto: freepik]

5. Practică siguranța

Cățeii, la fel ca și copiii mici, sunt deschiși la orice, așa că ar trebui să vă asigurați că totul este în siguranță înainte de a lăsa un cățel singur acasă. Veți dori să vă asigurați că cățelușul tău nu poate ajunge la obiecte periculoase, indiferent dacă l-ați dresat să stea în cușca lui. Pune zăvoare pentru bebeluși pe dulapuri și asigurați-vă că orice lucru periculos sau toxic este păstrat departe de cățel. Puteți instala cușca într-un țar pentru cățeluș într-un loc sigur pentru animale de companie.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

ce sa faci cand vrei sa pleci dar ai caine
Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies