Cum să-ți pregătești corpul pentru vară. 5 sfaturi pentru un look de milioane

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară
Cum să-ți pregătești corpul pentru vară

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca să ai un corp bine lucrat vara aceasta.

Sezonul cald se apropie cu pași repezi, iar odată cu acesta vom putea să purtăm haine subțiri, scurte și viu colorate, alături de minunatele costume de baie care așteaptă să fie îmbrăcate pe o plajă la malul mării. Astfel, dacă încă nu te-ai apucat de pregătirile pentru „summer body”, ei bine, trebuie să știi că nu este vreme de pierdut și să încerci să te mobilizezi pentru a avea un corp bine sculptat vara aceasta.

Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea un look de milioane pe litoral.  

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară
Cum să-ți pregătești corpul pentru vară[Sursa foto: freepik]

Iată câteva sfaturi de care trebuie să știi cont dacă vrei să ai un abdomen plat și un corp bine lucrat vara aceasta:

Renunță la zahăr

Pe lângă efectele negative pe care le are asupra sănătății, zahărul și produsele care conțin zahăr formează duc la formarea unei rezistențe la insulină, care împiedică organismul să mai dea jos din kilogramele în plus și favorizează apariția grăsimii abdominale. Așadar, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a avea un abdomen bine lucrat vara aceasta este să renunți la dulciuri și la alimentele cu indice glicemic crescut.

Adoptă o dietă echilibrată

Chiar dacă mai e foarte puțin până la vară, iar numărul kilogramelor de dat jos este destul de mare, asta nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Această metodă de a slăbi brusc nu este deloc eficientă pentru că ulterior kilogramele pierdute se vor întoarce poate chiar în cantități duble. Așadar, pentru a-ți pregăti corpul de vară trebuie să ai o alimentație echilibrată, bogată în proteine de calitate, carbohidrați sănătoși, vitamine și minerale.

Consumă alimente verzi, care nu conțin multe calorii și care îți aduc numeroase beneficii din punct de vedere al sănătății.

Hidratează-te corespunzător

Citește și: Faci sport și mănânci sănătos, dar nu slăbești? Cea mai comună întrebare cu care se confruntă persoanele care vor să piardă în greutate

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară
Cum să-ți pregătești corpul pentru vară[Sursa foto: freepik]

Un corp hidratat este un corp sănătos care poate să lupte cu excesul de kilograme. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă să oferim o atenție suplimentară consumului de lichide. Evită pe cât posibil sucurile carbogazoase și consumă minimum 2 litri de apă pe zi.

Activitate fizică zilnică

Deși sunt unele zile în care de abia îți găsești energia necesară de a te ridica din pat, trebuie să ții cont că o dieta fără sport de cele mai multe ori este ineficientă.

De aceea, activitatea fizică trebuie să nu îți lipsească din rutina zilnică. Fie că vorbim despre exerciții de cardio sau cu greutăți, alocă-ți un interval orar în fiecare zi în care să îți dedici timpul unor astfel de activități și pregătește-ți corpul pentru sezonul cald.

Nu uita să te odihnești

Pentru a funcționa la capacitate maximă, corpul nostru are nevoie de o odihnă corespunzătoare.

Evită nopțile nedormite și încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore în fiecare noapte. Totodată, este foarte important să nu îți transformi această perioadă până la vară într-o muncă asiduă în încercarea de a da jos câteva kilograme în plus. Rezervă-ți perioade în care să te poți bucura de un desert și nu uita să te recompensezi pentru efortul depus.  

Unde să mergi la mare în 2023

Citește și: Destinații de vis pentru concediul de vară în 2023

Cum să-ți pregătești corpul pentru vară
Cum să-ți pregătești corpul pentru vară[Sursa foto: freepik]

Acum că am terminat cu antrenamentul pentru vară, iată câteva destinații turistice unde poți să te bucuri de soare și de valurile mării:

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Malta

O vacanță în Malta îți oferă o mulțime de posibilități pentru a-ți petrece timp de calitate la malul Mării Mediterană. Este o destinație cu mult soare, plaje superbe, atracții istorice, dar și viață de noapte. Pe lângă plajă, poți să vizitezi frumusețile insulei și să te bucuri de experiențe inedite cum ar fi o croazieră pe Marea Mediterană sau snorkelling.

Insula Capri

Insula Capri este unul dintre cele mai spectaculoase locuri pe care le poți vizita vara aceasta. Situată la intrarea în Golful Napoli, mica insulă muntoasă are peisaje incredibile și priveliști de la înălțime care îți taie răsuflarea. Mai mult decât atât, mare este de un albastru ireal, iar plajele se află înconjurate de munți, totul într-un peisaj de poveste.

Tenerife

Cea mai mare insulă din arhipelagul Canare, Tenerife este una dintre puținele destinații europene unde se poate face plajă tot anul. Astfel, pentru vacanța de vară a anului 2023, rămâne în topul destinațiilor europene. Pe lângă varietatea de plaje exotice, insula îți oferă peisaje care îți taie răsuflarea.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

De ce nu slăbim, deși suntem atenți la ceea ce mâncăm. „Stresul ne influențează greutatea”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies