Cum sa-ti prepari acasa otet de mere

Cum sa-ti prepari acasa otet de mere
Cum sa-ti prepari acasa otet de mere

Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Se dau fructele prin razatoare cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla.

La un kilogram de mere, se toarna 1/4 litri de apa incalzita pana la 60-65C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci, atunci punem numai 70-80 g zahar la 1 kg de mere. Adaugam 10 g drojdi la fiecare litru de apa.

Borcanul se pune in loc cald si intunecos, timp de 10-14 zile. De doua-trei ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn.

Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului.

Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani. Cand otetul e gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece.

Sursa: secretele.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies