Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre protejarea podoabei capilare în caz de vopsire sau decolorare!
O schimbare de look este mai mult decât binevenită de fiecare dată, fie că este vorba despre decolorarea părului sau vopsit. Află din rândurile următoare cum să îți protejezi corespunzător părul, înainte de acest proces!
Cum să-ți protejezi părul dacă vrei să-l vopsești sau decolorezi
Pentru început, este important ca femeile să aibă în vedere starea în care se află părul înainte de vopsire sau decolorare.
Hidratarea profundă a părului trebuie efectuată cu ajutorul unor măști de păr care pot fi cumpărate dintr-un magazin sau făcute acasă. Cele mai eficiente măști trebuie să conțină uleiuri hrănitoare, precum ulei de cocos sau de măsline. Măștile cu uleiuri mărește eficiența decolorantului, reducând astfel timpul necesar de expunere la substanțele chimice nocive. De asemenea, pentru ca femeile să obțină rezultatele mult dorite trebuie să folosească măști de păr cu cel puțin două săptămâni înainte de decolorare.
Înainte de decolorare, femeile nu trebuie să își spele părul cu cel puțin 3-4 zile înainte de schimbarea de look, deoarece sebumul și uleiul natural al scalpului formează un strat de protecție între scalp și decolorant. Cu ajutorul acestora, părul va fi protejat iar sebumul va oferi protecție suplimentară.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De asemenea, înainte de vopsirea părului, femeile trebuie să fie concise când vine vorba de culorile părului, atunci când vor merge la salon. Acestea trebuie să specifice exact ce își doresc, mai ales dacă sunt la prima experiență. Ele trebuie să se asigure că știu ce tip de vopsire preferă, mai precis temporară, permanentă sau semipermanentă.
Părul decolorat are nevoie de un șampon special
Femeile cu o culoare a părului mai închisă trebuie să își deschidă treptat nuanța podoabei capilare, deoarece procesul de eliminare a pigmentului din păr necesită mai mult timp și poate provoca daune semnificative acestuia. Astfel, ele pot reduce riscul de deteriorare a părului decolorând părul în etape pe parcursul mai multor sesiuni până când ating nuanța dorită.
De asemenea, părul decolorat are nevoie de șampoane speciale. Mai precis, șampoanele mov sunt ideale pentru a neutraliza nuanțele nedorite la părul blond natural sau decolorat. Violetul se situează în partea opusă față de galben și portocaliu. Astfel, atunci când femeile aplică nuanțe de violet pe părul cu nuanțe de arămiu, violetul nu colorează părul în nuanțe de violet, ci neutralizează nuanțele nedorite de portocaliu și revigorează nuanțele reci sau neutre, precum blondul, griul sau albul din păr. Femeile trebuie să opteze întotdeauna pentru un șampon și balsam hidratant pentru a hrăni părul și a preveni uscarea.
Mai mult decât atât, femeile trebuie să aibă în vedere că nuanțele de păr reci, cum ar fi blondul cenușiu și platinatul, se potrivesc perfect persoanelor cu tonuri de piele deschise, în timp ce cele cu tonuri de piele calde se potrivesc cu nuanțe aurii.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.