Cum să-ți recapeți silueta perfectă? 3 proceduri care îți vor reda suplețea

Cum să-ți recapeți silueta perfectă? 3 proceduri care îți vor reda suplețea
Cum să-ți recapeți silueta perfectă? 3 proceduri care îți vor reda suplețea

Poate că ai avut una sau mai multe sarcini, nu ai un stil de viață atât de sănătos pe cât ar trebui ori, pur și simplu, metabolismul tău este mai leneș.

Indiferent de motivul pentru care ți-ai pierdut silueta, atunci când dieta și exercițiile nu oferă rezultatele dorite, există alte soluții pentru a avea acel corp frumos și tonifiat pe care ți-l dorești. În acest articol vei descoperi care sunt câteva dintre cele mai populare proceduri la care poți apela pentru a-ți recăpăta suplețea pierdută.

Liposucția 

Una dintre cele mai cunoscute și eficiente metode de a scăpa de depozitele de grăsime în exces și de a remodela silueta este, cu siguranță, liposucția. Tot mai multe persoane apelează la liposucție pentru a avea un abdomen plat, însă trebuie să știi că această procedură poate fi folosită pentru a trata și alte zone ale corpului:

  • Brațe; 
  • Fese; 
  • Șolduri; 
  • Coapse;
  • Talie;  
  • Obraji; 
  • Bărbie; 
  • Glezne; 
  • Gât; 
  • Genunchi. 

Sunt considerați candidați buni pentru această procedură femeile sau bărbații care au piele fermă, elastică și un tonus muscular bun, care nu suferă o boală ce ar putea afecta procesul de vindecare și care nu fumează. De asemenea, este important să ai o idee clară cu privire la rezultatele pe care le ți le dorești și le poți obține și o atitudine pozitivă. 

Dacă ești deranjată de depozitele de grăsime în exces din anumite zone ale corpului, atunci liposucția reprezintă o soluție la care poți apela cu încredere. Dacă însă vrei să scapi de pielea lăsată sau celulită, de exemplu, această procedură nu te va ajuta să îți atingi scopul. 

Rezultatele obținute în urma liposucției sunt, în general, durabile, dacă ai grijă de condiția ta fizică și îți menții greutatea stabilă, însă pot varia de la o persoană la alta. În unele cazuri, pentru a obține cele mai bune rezultate, poate fi necesară combinarea acestei proceduri cu alte intervenții.[2] 

Abdominoplastia 

Cunoscută și sub denumirea de „tummy tuck”, abdominoplastia este o altă procedură la care poți apela dacă te confrunți cu depozite de grăsime sau piele lăsată în zona abdomenului de care nu poți scăpa cu niciun chip. În cursul acestei proceduri, tot excesul de piele și grăsime va fi îndepărtat, iar țesutul conjunctiv va fi strâns cu suturi, înainte ca pielea rămasă să fie repoziționată pentru a crea un aspect mai tonifiat al abdomenului. În unele cazuri, abdominoplastia poate contribui și la îndepărtarea vergeturile din zona abdomenului inferior sau la ameliorarea acestora.  

Este o procedură foarte eficientă dacă vrei să ai din nou un abdomen plat, dar trebuie să reții că nu este una potrivită pentru oricine. De exemplu, dacă plănuiești să dai jos foarte multe kilograme sau să rămâi însărcinată în viitor, chirurgul ți-ar putea recomanda să amâni efectuarea acesteia. De asemenea, dacă fumezi sau ai o intervenție chirurgicală abdominală anterioară care a cauzat țesut cicatricial semnificativ, s-ar putea să nu fii un candidat bun pentru această procedură.

Ca și în cazul liposucției, rezultatele abdominoplastiei se vor menține un timp îndelungat, cu condiția să îți menții greutatea stabilă.[3]

Tratamentele cu radiofrecvență 

O altă metodă de remodelare corporală utilizată tot mai des este radiofrecvența. Un tratament cu radiofrecvență te poate ajuta să îți recapeți elasticitatea și fermitatea pielii, dar și să scapi de depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului, fără intervenții chirurgicale invazive. 

Acest tip de proceduri prezintă puține riscuri, pot fi folosite pe diverse părți ale corpului și nu sunt dureroase. Vor fi necesare însă mai multe ședințe și va trebui să aștepți câteva săptămâni înainte ca rezultatele să fie vizibile.[1] 

Liposucția, abdominoplastia și tratamentele cu radiofrecvență sunt doar 3 dintre soluțiile la care poți apela dacă dorești să-ți recapeți silueta pierdută și să îți îmbunătățești imaginea corporală. Care dintre acestea este cea potrivită pentru tine sau ce alte opțiuni există poți afla doar în urma unei consultații de specialitate. 

Bibliografie: 

“Liposuction.” American Society of Plastic Surgeons, 2022, www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/liposuction. Accessed 14 Sept. 2022.

“Tummy Tuck - Mayo Clinic.” Mayoclinic.org, 2022, www.mayoclinic.org/tests-procedures/tummy-tuck/about/pac-20384892. Accessed 14 Sept. 2022.

Sursa foto: Freepik



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Antoni și Rebecca, întâlnire în afara casei. Mărturisirile emoționante pe care tânărul i le-a făcut brunetei. „M-a făcut să realizez că și eu m-am îndrăgostit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies